Glas Javnosti

DŽAJIĆ novi kandidat za predsednika FSS

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Legendarni srpski fudbaler Dragan Džajić je i zvanično kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije nakon kandidature Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Regiona zapadne Srbije .

Treća Zvezdina zvezda ima veliku podršku pred izbore Fudbalskog saveza Srbije koji će biti održani 14. marta 2023. i na kojima će definitivno učestvovati. Sportal je ranije pisao o tome kako će Džajić biti predložen od strane delegata Fudbalskog saveza Zapadne Srbije i tako postati kandidat za predsednika krovne kuće našeg fudbala, što se i desilo.

Izvršni odbor FS Regiona zapadne Srbije je predložila Džajića za predsednika nakon jednoglasne odluke na sednici u Aranđelovcu.


Džajić je prvi koji je kandidovan za predsednika FSS, a u javnosti se spominje kako bi protivkandidat mogao da mu bude Nemanja Vidić.

Rok za podnošenje kandidature za predsednika FSS je 27. februar u 14 časova i posle toga više niko neće moći da se kandiduje za ovu funkciju.

Ko je Dragan Džajić?

Dragan Džajić je rođen 30. maja 1946. godine, a još kao dečak stigao u Zvezdu sa Uba, prvo u podmladak, a nije mu dugo trebalo da debituje za seniorski tim. Prvi nastup zvanično je zabeležio 1963. godine sa 17 godina i devet dana, kada ga je trener Miša Pavić ubacio u igru protiv Budućnosti.

Za Zvezdu je igrao do 1975. godine, a nakon dve takmičarske godine u Bastiji, vratio se na Marakanu i odigrao još jednu sezonu u crveno-belom dresu.

Ukupno 590 utakmica i 287 golova, a od toga čak 389 zvaničnih mečeva. Osvojio je pet titula i četiri Kupa, dok je za reprezentaciju odigrao 84 meča. O njegovim fudbalskim kvalitetima najbolje svedoči činjenica da su ga hvalili lično Euzebio i Pele, dve fudbalske ikone.

Posle igračke karijere dubok trag ostavio je kao direktor i "tvorac šampionskog tima iz Barija", kasnije je obavljao funkciju predsednika, a od 2014. je počasni predsednik kluba. Za sve to vreme pokazao se kao sjajan lider i van terena. Svakodnevno je prisutan na "Marakani" i neko je ko pomaže klubu i prati celokupna dešavanja u srpskom fudbalu.

Zvanično je proglašen za najboljeg fudbalera Srbije u 20. veku. Nedavno je i Crvena zvezda odlučila da povuče iz upotrebe dres sa brojem 11 upravo u Džajinu čast.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR