Glas Javnosti

DVA SPEKTAKLA U LIGI ŠAMPIONA! Rolerkoster na terenu, ali na kraju remi na oba meča

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Večeras su odigrana poslednja dva susreta u okviru prve runde osmine finala Lige Šampiona.

Fudbaleri Atletiko Madrida remizirali su na svom terenu sa ekipom Mančester Junajteda, na pogon sjajnog Žoaa Feliksa, koji je sjajnim pogotkom na samom startu meča doveo "jorgandžije" do vođstva, ali je njegov sunarodnik Bruno Fernandeš sjajnim dodavanjem za mladog Elangu u finišu meča doveo svoj tim do izjednačenja, 1:1. Sa druge strane, u "ludnici" u Lisabonu, Ajaks našeg Dušana Tadića uspeo je da nakon pravog rezultatskog rolerkostera remizira sa domaćom Benfikom, 2:2.

Izveštaj sa večerašnjih mečeva krećemo iz Madrida, gde su na stadionu "Vanda Metropolitano" fudbaleri koje sa klupe predvodi Dijego Simeone uspeli da u samom finišu meča prospu prednost koju su držali tokom većeg dela meča.

Konkretniji je na samom početku bio Mančester Junajted. U šansi se prvobitno našao portugalski vezista Bruno Fernandeš, ali su defanzivci Atletika uspešno blokirali njegov udarac i raščistili opasnost iz kaznenog prostora. A onda, svega nepunih pet minuta nakon toga, usledio je pravi šok za "đavole" - Žoao Feliks pogađa za 1:0!



Majstorija mladog Portugalca, koji se nakon sjajnog centaršuta Lodija sa leve strane u stilu najboljih centarfora planete bacio ka lopti i matirao nemoćnog De Heu. Izvanredan potez nekadašnjeg velikog talenta Benfike, koji se nalazi u padu forme i o kome su ljudi već uveliko pisali kako ne vredi uloženi novac. Možda će ovaj pogodak značiti bolje dane za mladog Portugalca.

Sjajan ritam nastavio se i nakon pogotka mlade portugalske zvezde. Nemoguće je bilo ne primetiti da Erera i Kondogbija na sredini terena "jorgandžija" rade ogroman posao, te da su Pogba i Fernandeš u dobroj meri bili limitirani od starta ovog duela. Usledila je još jedna polu kontra Atletika, ali je Feliks bio sebičan, piše Blic Sport. 

Do samog finiša prvog poluvremena nije bilo viđeno ništa konkretno ni od jedne ni od druge ekipe, zapretio je sa velike udaljenosti Ronaldo, ali je Anhel Korea u samom finišu imao priliku da duplira prednost "jorgandžija". Centrirao je sa leve strane Renan Lodi, ali je Korea uspeo da promaši sa manje od pet metara udaljenosti, pa je rezultat ostao 1:0.



Drugo poluvreme na Vandi Metropolitano nije donelo ništa konkretnije. Igra isprekidana faulovima, sve je išlo ka tome da Dijego Simeone i njegovi fudbaleri ostvaruju još jednu rutinsku pobedu i stiču prednost pred put u Mančester. Ipak, to nije mislio jedan igrač gostujuće ekipe.

U 80. minutu - šok u Madridu, Junajted dolazi do izjednačenja! Sjajno je Bruno Fernandeš uposlio mladog Entonija Elangu, koji je u stilu rasnih centarfora gađao dalji ugao i pogodio za izjednačenje na Vandi Metropolitano! Ekipa Ralfa Rangnika na prvi pogled nije zaslužila, objektivno gledano, da dođe do izjednačenja, ali je do izražaja došao faktor sjajnog igrača na sredini terena kao što je Bruno Fernandeš, koji je sjajnom asistencijom za mladog napadača postavio konačan rezultat prvog susreta ovih rivala u Madridu.



Sa druge strane, u izuzetno visokom ritmu krenuo je i meč u Lisabonu. Već je u petom minutu Benfika imala prvu priliku, ali nije bio precizan Nunjez. Golman Ajaksa je vrlo lako ukrotio njegov pokušaj glavom, dok na drugoj strani "kopljanike" predvodi naš Dušan Tadić.

A onda, u 18. minutu meča, prvi pogodak na meču - strelac je bio Dušan Tadić! Lopta je posle duže akcije stigla do Srbina koji je bio sam na drugoj stativi, a onda je iz polu-voleja matirao golmana Benfike! Podsetimo, prethodni put kada je igrao na ovom stadionu takođe je postigao gol i to u dresu Srbije u onom, sad već čuvenom meču protiv Portugala.

Svega osam minuta kasnije rezultat na semaforu glasio je 1:1 - a strelac je bio Aler, koji je postigao autogol! Neverovatna gužva se stvorila u kaznenom prostoru Ajaksa, Vertongen je nekoliko puta pokušavao da uputi loptu ka golu, a onda je sa leve strane centrirao po zemlji, lopta je maltene pogodila nesrećnog napadača "kopljanika" koji je ničim izazvan postigao autogol i doneo veliko slavlje domaćih navijača.



Kompletan cirkus kompletirao je upravo Aler, samo tri minuta kasnije, kada je ponovo pogodio, ovoga puta u mrežu protivnika! On je postigao pogodak u pravu metu i to samo tri minuta pošto je bio "krivac" za autogol. Imao je sreće ovoga puta jer se lopta posle njegovog prvog udarca odbila od golmana pravo u njegove noge, a centarfor takve klase koristi. Do kraja poluvremena videli smo samo još jedan veliki promašaj Alera, koji je uspeo da promaši sa svega nekoliko metara i po treći put zatrese mrežu na večerašnjem susretu, pa je rezultat nakon 45 minuta igre glasio 1:2.

Slično kao i u Madridu, na početku drugog dela igre viđena je poprilično fizički zahtevna utakmica, što je obilovalo sa čak dve javne opomene na samom startu drugog dela igre. Napadao je Ajaks, bila je u pitanju blaga terenska inicijativa gostiju iz Amsterdama, ali takođe slično kao i u Madridu, ubrzo je usledio šok za "kopljanike". Ovoga puta je strelac Jaremčuk, koji jevega deset minuta pre toga ušao na teren umesto Evertona. Šutirao je sjajno Ramos ka golu Ajaksa, još bolje je intervenisao Pasver, ali je Jaremčuk natrčao na tu loptu i pogodio za 2:2.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR