Glas Javnosti

Dva meča španske Primere pod istragom zbog nameštanja

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Pre 14 godina svetski fudbal drmala je afera koja je poznata pod imenom "kalčopoli". Nakon poslednjih informacija koje stižu iz Španije, slično bi moglo da se dogodi i u tamošnjoj Primeri.

Kako prenosi španski "Kadena SER", policija je pokrenula istragu nakon sumnji da su mečevi Valjadolid - Valensija i Hetafe - Viljareal namešteni, a sve na osnovu poruka napadača Hetafea Horhea Moline u periodu od 15. do 31. maja. Pored njega, u istragu su uključeni Karlos Aranda, Pako Esteban i Migel Tenja, trener mlađih kategorija fudbalera Viljareala.

Ovaj španski list je objavio i transkript razgovora Arande i Estebana, u kom između ostalog Esteban tvrdi da je dobio informaciju da je Hetafe navodno sedmorici fudbalera Viljareala dao 1,8 miliona evra kako bi došao do pobede i obezbedio plasman u Ligu šampiona, kao i da očekuje da će Valjadolidu dati nešto preko milion evra kako ne bi izgubili od Valensije. Doduše, plan nije uspeo, Valensija je sa 2:0 savladala Valjadolid, a Viljareal je gol za 2:2 postigao u 87. minutu, kada je fudbalerima Hetafea već bilo jasno da će morati da se zadovolje Ligom Evrope.

Ostaje nam da sačekamo rezultate istrage i vidimo da li je ovime tek otvorena "Pandorina kutija".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR