Glas Javnosti

Dušan Vlahović NAJSKUPLJI SRPSKI fudbaler ikada?! Reprezentativac već dobija PONUDE IZ SNOVA

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Srbija je dobila novog najboljeg napadača na kojeg će, ako ne bude nekih nepredviđenih karijernih lomova, moći da računa u narednoj deceniji. Dušan Vlahović (21) iz kola u kolo oduševljava poklonike fudbala u Srbiji, a bogami i na "Čizmi" gde je bez premca najveća zvezda u usponu.

Podatak da je bivši igrač Partizana trenutno drugi strelac prvenstva sa 21 golom iza velikog Kristijana Ronalda (27 golova), a uz rame je Interovoj gol-mašini Lukakuu, sam po sebi dovoljno govori o tome koliko je Dušan silni već sada golgeter prve klase, ekstra finišer, igrač o kome bruji Evropa.

 

Da ne govorimo o tome kakva već pomama vlada za momkom koji je na početku sezone utakmice počinjao sa klupe, i dugo imao ulogu rezerviste, a kada je kročio na teren postao je ključni fudbaler Viole. Elem, prema navodima pojedinih italijanskih novinara, za Vlahovića je već spremna "masna" povišica i produžetak saradnje sa Fiorentinom koja očekuje povoljan odgovor Srbina, ali to neće ići tako glatko jer platežno moćniji klubovi prate situaciju sa strane - i čekaju.

Navodno, Fiorentina je spremila tri miliona evra po sezoni Vlahoviću, tu je i produžetak ugovora, u kojem će, kako navodi novinar Nikolo Šira, biti upisana izlazna klauzula za sve zainteresovane strane koje požele da vode Vlahovića. U tom slučaju moraće da plate 60-70 miliona evra što bi Dušana moglo da učini najvrednijim srpskim fudbalerom ikada, negde u rangu sa Jovićem kojeg je Real, sećamo se, platio Ajntrahtu 60 miliona evra.

 

Podsetimo da je srpski reprezentativac sa dva pogotka u Seriji A na utakmici sa Laciom posle 21 godine srušio rekord Gabrijela Batistute.

Argentinac je svojevremeno postao drugi stranac u istoriji Viole (posle Šveđanina Kurta Hamrina) koji je u jednoj sezoni dao 20 i više golova, a od subote mu društvo u tom ekskluzivnom klubu pravi naš Vlahović koji je zatresao mrežu Rimljana u 32. i 89. minutu.

Nešto ranije, Vlahović je oborio još jedna rekord: postao je najmlađi igrač koji je u poslednjih 60 godina postigao 18 golova u Seriji A, piše ,,Telegraf''.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR