Glas Javnosti

Dušan Vlahović otkrio ko su mu uzori, a od kog velikog igrača je dobio poruku na srpskom

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Dete Partizana Dušan Vlahović (21) konstantno napreduje u Italiji, a nedavno je postigao i prvenac u dresu nacionalnog tima.

Perspektivni srpski napadač ističe da bez velike discipline nema uspeha bez obzira na talenat.

- Trudim se da napredujem svakog dana. Na treningu uvek isprobavam različite stvari. Trik je u ponavljanju istih poteza iznova i iznova. I Ronaldo uvek želi da napreduje. To je tajna šampiona - rekao je Vlahović za Republiku.

Odlične partije dovele preporučile su ga italijanskim velikanima Milanu i Romi.

- Osećam odgovornost. Kada u mojim godinama postignete dva gola, onda ste vrhunski igrač, ali ste odmah promašaj ako u dve ne postignete gol. Znam kako to funkcioniše, fokusiran sam i čvrsto na zemlji. Na znam gde će me to odvesti, ali ne želim da žalim za bilo čim.

Fiorentina je u martu igrala protiv Milana, a dres nije bila jedina stvar koju je dobio od zvezde Milana Zlatana Ibrahimovića.

- Napisao mi je poruku: "Srećno u svemu, želim ti sve najbolje". Napisao mi je to na srpskom jeziku. To je bilo jedinstveno.

Pored Ibrahimovića, srpskog golgetera inspiriše i jedan njegov vršnjak.

- Gledam Norvežanina Halanda. Pokušavam da shvatim kako se kreće, kako završava akcije. Onda se fokusiram na svoje dobre strane i slabosti. Možda zvuči prepotentno, ali uz posvećenost mogu da stignem dotle - istakao je Vlahović za Republiku.

Dušan Vlahović je osve sezone u Seriji A na 31 utakmici postigao 13 golova.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR