Glas Javnosti

DULE SAVIĆ: "Džajić predsednik, Vidić potpredsednik... Da narod kaže da nismo mi baš zaostali divljaci"

Fudbal
Autor: Glas javnosti / Telegraf

Zanimljivo mišljenje nekadašnjeg Zvezdinog golgetera

Iako je tema razgovora bila nedavna knjiga o njemu koja je izašla, legendarni napadač Crvene zvezde Dušan Dule Savić nije mogao da preskoči goruću temu srpskog fudbala - izbor za predsednika FSS!

U razgovoru za TV Prva, Savić je poručio da se nada da će Dragan Džaić pobediti u troj trci, ali je istovremeno dodao da Nemanju Vidića vidi kao potpredsednika.

- Svi govore kako je loše u srpskom fudbalu da je kriza i da su potrebne korenite promene, a ja ne mislim da je tako loše. Ipak imam više godina pa se sećam da i najbolja vremena nisu ništa valjala. I sad ako ništa ne valja, a nisu najbolja vremena, kako se izlazi iz krize? Tako što stavite na čelo ekipe ljude od znanja i iskustva i zato mislim da je Džaja najbolje rešenje s tim što je moj predlog bio on kao predsednik, a da Vidić bude prvi potpredsednik što bi značilo da mu Nemanja bude najbliži saradnik i da od njega uči i upozna sistem srpskog fudbala - rekao je Savić i nastavio:

Jutjub printskrin
foto: Glas javnosti

- Da biste napredovali morate da budete u toku svaki dan i da budete u koštac sa problemima. Žao mi je što Nemanja nije ranije ušao u taj sistem, pre 3, 4 godine, pa da se do sada uhoda jer je malo ko uradio to što je Nemanja uspeo u Mančesteru i on može mnogo da pomogne srpskom fudbalu ukoliko ima ambicija da to radi, a da kasnije nasledi Džaju na tom mestu i posle toga bude predsednik UEFA. Tako vidim Vidića u narednih deset godina. Često se dešavalo da se ljudi brzo izgube, da uđu nespremni u posao i sticajem okolnosti i nerešavanjem problema u zemljama kao našoj potrošimo ljude. Mnogo je važno da prođtete jedan put kao da idete u školu jer ne možete odmah na fakultet već prvo u osnovnu i srednju školu. Moja ideja je to, a ne znam da li je to dobro ili loše.

Nastavio je savić da govori i dalje, te je istakao zabrinutost što neko pokušava da zavadi Džajića i Vidića.

- Šta nama nedostaje? Normalni i kulturni ljudi, velika imena koja znaju da komuniciraju i kada se ne slažu i da brane svoje stavove i da se normalno posle svega živi. Imamo dva tako velika imena kao kandidate za predsednika FSS, a to malo ko ima. Džaja kao najbolji igrač svih vremena u Jugoslaviji i Zvezdi, a Nemanja najbolji u inostranstvu i praznik je da se dva tako velika imena nadmeću. Neko pokušava da ih posvađa, da napravi lošu atmosferu. Glasanje je tajno i svi će imati priliku, delegati FSS, da glasaju za kandidata za kojeg misle da može da napravi neophodne promene.

Dotakao se Savić i pomoći države.

- Svuda u svetu država sarađuje sa institucijama kao sportski savezi ili olimpijski komitet i saradnja ne znači mešanje, jer ko pomaže našim klubovima? Država. Ko gradi stadione? Država. Kao i svuda u svetu, države se bore za domaćinstvo SP jer je to najbolje za rešavanje infrastrukture i to se višestruko isplati jer se niko ne bori da bude u minusu. Tako da zloupotreba tog odnosa između države i sporta... Pa Makron se kao predsednik založio da Embape ne ode u Real Madrid iz Pari Sen Žermena i potom smenio predsednika saveza Francuske. Ja bih napravio razne emisije sportske da Džajić i Vidić zajedno pričaju o problemima i da se ceo postupak afirmiše. To bi bilo za primer i političarima u predizbornim kampanjama kako treba da se ponašaju i da narod kaže da nismo mi baš zaostali divljaci.

Glas javnosti / Telegraf.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR