Glas Javnosti

DUEL O KOM JE MAŠTAO ČITAV FUDBALSKI BALKAN: Mamić i Ćiro Blažević 'udarili' jedan na drugog!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Dva legendarna fudbalska radnika i miljenici ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu, Zdravko Mamić i Miroslav Ćiro Blažević, ušli su u ozbiljan sukob.

Ćiro Blažević je Mamića označio kao glavnog krivca za njegov odlazak sa mesta selektora reprezentacije Hrvatske:

- Mamić se potrudio da moja aktivnost bude kraća nego što je smela. Jer je on imao životni cilj da mene makne, kako bi on uvek bio najglavniji. 

Legendarni trener je istakao da nema sumnje da je Mamić i dalje taj koji diriguje dešavanjima u Dinamu, iako fizički nije u Zagrebu:

- To su akrobacije bez legitimacije. On komanduje iz Bosne kao da je tu. Možda i bolje za njega, jer u Hrvarskoj je izložen napadima... Ne napadimo, nego intervjuima, a on se ne libi da kaže ono što mu, u krajnjem slučaju, i škodi. Mislim da je efikasniji tako, nego da je tu, rekao je Ćiro, koji je za kraj imao i poruku za čoveka sa kojim je nekada imao u najmanju ruku prijateljske odnose:

- Mi smo imali jednu ljubav u početku, pa sam ja onda kroz činjenice stvorio jednu istinitu frazu o našem odnosu: Mamiću, Zdravko Mamiću, učinio sam ti mladost sretnom, a ti meni starost nesretnom. To je tako. On zna to, jer njegova doktrina fudbalska je drugačija od mene. On je znao da mi ne možemo zajedno i nije mi dao blizu. A već je uzeo komandu u ruke, na način na koji to samo on može, zaključio je Blažević.

Nedugo potom stigao je odgovor od Mamića:

- On je moj kum, prijatelj, drugi otac i mnogo toga sam naučio od njega. Ja to ne skrivam i do smrti ću ga voleti. On ima silnu volju da menja svoje izajve, u zavisnosti od raspoloženja. Jednom sam njegov ponos, drugi put bi me najradije u top stavio... To je veličanstvena njegova akrobacija, lucidnost, u tome je prvak sveta. Zadivljen sam da neko u 85. godini ima takvu inteligenciju, da u u frakciji sekunde ti ga... 'metne', da ti osetiš u trenu da te nešto jako boli, a da nije upotrebio tešku artiljeriju, haha... Ćiro je poseban. On je jedan brend u čitavoj Jugoslaviji. Čovek koji je bio treći na svetu, čovek koji je uvek interesantan. Jako mi je žao, jer on zaslužuje sva priznanja i pohvale. Žao mi je što se sad bezrazložno očešao o mene, a on je bolje plasiran od mene sada i bolje zna od bilo koga drugoga koliko je meni teško i koliko je nezasluženo sve ovo što se meni dogodilo, rekao je Mamić.

(Izvor: Glas javnosti/Arena sport)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR