Glas Javnosti

DOBRA I LOŠA VEST ZA ERIKSENA: Iako je imao sve dobre testove, KARIJERA MU JE ZAVRŠENA

Fudbal
Autor: Glas Javnosti

Doktor Šarma, koji je sa fudbalerom Kristijanom Eriksenom radio u Totenhemu rekao je da je Eriksen završio karijeru, a da je do 2019. imao sve normalne testove.

Za Kristijana Eriksena fudbalska karijera je gotova, ali oko njegovog kolapsa stoji mnogo otvorenih pitanja, tvrdi profesor doktor Sandžej Šarma.

Profesor Šarma je sportski kardiolog na Sent Džordž univerzitetu u Londonu, a ujedno je i predsednik zdravstvene komisije Fudbalskog saveza Engleske. Ujedno je radio i u Totenhemu sa Eriksenom, te je dobro upoznat sa njegovim stanjem.

I on je šokiran svim što se desilo u Kopenhagenu i traži odgovore.

Foto: FoNet/AP

-Momak je imao potpuno normalne sve testove do 2019. godine, pa kako onda da objasnimo srčani zastoj? Nešto je očigledno užasno otišlo po zlu. Srećom su uspeli da ga vrate, ali je pitanje šta se desilo i zašto se desilo- rekao je Šarma, prenosi Mocart sport.

Ne uvijajući stvari u oblandu, lekar iz Engleske kaže da je Eriksen bio u jednom momentu klinički mrtav na terenu u Kopenhagenu.

-Činjenica je da je stabilan i budan, spolja izgleda dobro. Ne znam da li će ikad više igrati fudbal. Da budemo potpuno iskreni: On je umro na utakmici, samo na nekoliko minuta, ali je bio mrtav. Da li bi onda bilo koji zdravstveni radnik ili služba dozvolili da se to ponovi? Odgovor je ne.

On kaže da Eriksen posle svega mora da batali fudbal. I da je i dalje u Engleskoj, sigurno više ne bi igrao.

-Dobra vest je da je sada dobro, da se izvukao, loša je da mu je fudbalska karijera gotova. Da je i dalje u Engleskoj, sigurno više ne bi igrao, mi smo vrlo striktni oko toga- poručio je doktor Šarma.

Zdravstveni problemi su u trenutku otvorili sijaset pitanja Eriksenu, međutim u ovom trenutku najvažnije je da se oporavak odvija željenim tokom što je potvrdio Fudbalski savez Danske u zvaničnom saopštenju.

-Jutros smo razgovarali sa Eriksenom koji je pozdravio saigrače. Njegovo stanje je stabilno i još je u bolnici gde mu predstoje dalja testiranja. Tim i stručni štab reprezentacije dobili su psihološku podršku i bićemo tu i dalje jedni za druge posle jučerašnjeg incidenta. Zahvalni smo svima na srdačnoj podršci koju su pružili Eriksenu i želimo da ohrabrimo sve da nam šalju poruke za Kristijana koje ćemo preneti njemu i njegovoj porodici- navedeno je u objavi.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR