Glas Javnosti

DEJO POSLE 20 GODINA DOBIO KONKURENTA! Ko će biti prvi čovek fudbalskog saveza Crne Gore?

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Legenda Crvene Zvezde i Milana, fudbaler Dejan Savićević koji je predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore ve' 20 godina, mogao bi da dobije konkurenciju na toj funkciji, pišu Vijesti.

Popularnom Deju, 2021. godine ističe peti mandat, pošto je prvi čovek crnogorskog fudbala postao još davne 2001. a prvi pretendent na to mesto je Vladan Rakočević.

Rakočević je menadžer za međunarodni razvoj Crvene zvezde i menadžer za razvoj u Dečiću i najavio je da će biti protivkandidat Savićeviću.

On kaže da je spreman da napusti poziciju u klubu iz Beograda da bi pomogao razvoj fudbala u svojoj zemlji.

Rakočević je rođen u Nikšiću pre 33 godine, a izbori u Fudbalskom savezu Crne Gore zakazani su za 30. jun, pa je do tada štošta podložno promenama.

Ukoliko ostane pri misli da se kandiduje, Rakočeviću će biti potrebna podrška 11 delegata da bi bio u konkurenciji.

- Situacija je jasna kao dan. Našem fudbalu su neophodne promene na svim nivoima. Kroz razgovor sa ljudima iz struke, uvideo sam da većina fudbalske Crne Gore želi promene. Sistem koji je uspostavljen mora da se promeni i reformiše. Jednostavno, potrebna je potpuno nova vizija razvoja fudbala u Crnoj Gori - rekao je Rakočević, a prenose Vijesti.

On je naime svestan je da je CG malo tržište, ali postaje sve manje atraktivno.

- Stvari u fudbalu se menjaju velikom brzinom i moramo te promene da ispratimo na pravi način. Fudbal svuda u svetu predstavlja jednu od najzdravijih industrija, a samo kod nas bavljenje fudbalom znači puko preživljavanje. To moramo da promenimo - kaže Rakočević.

Objasnio je da 30, 40 posto klubova nije u stanju da servisira svoje potrebe za osnovno funkcionisanje.

Rok za prijavu kandidata je sedmi jun, a Savićević nije najavljivao mogućnost da se opet kandiduje, mada je ranije rekao da je moguće da će imati konkurenciju na izborima.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR