Glas Javnosti

DANAS JE IDOL NAVIJAČA, A NEKADA JE IZGLEDAO KAO LIK IZ LATINO SERIJA: Da li prepoznajete majstora sa slike (VIDEO)

Fudbal
Autor:

Devedesete godine u Srbiji bile su izuzetno burne i istorisjki izuzetno značajne, a ni moda iz tog vremena ni dan danas ne prestaje da izaziva šok.

Srbija je devedesetih bila u ratu, pa pod sankcijama, a život je bio težak.

Sa druge strane deceniju je obeležila i Crvena Zvezda titulom prvaka Evrope 1992. godine.

A obelećili su je i žestoki momci na beogradskom asfaltu koji su furali specifičan modni stil koji su mnogi kopirali, pa i sportisti.

Svi se sećamo legendarne fotografije trojice legendi Partizana iz tog doba u specifičnom modnom izdanju koje i danas mami suze na oči- Savo Milošević, Dragan Ćirić i Đani Ćurčić nalaze se na jednoj od najlegendarnijih fotografija devedesetih..

 

Ali i Crvena zvezda konja za trku ima.

Vladan Milojević nekada fudbaler srpskog velikana, a nedavno i trener koji je postao idol navijača zbog dva ulaska u Ligu šampiona u velike pibede nad Liverpulo imao je svoj "blistav momenat" iz tog perioda.

"Dobar i ugodan dan želi vam Vladan "Hulio Alberto" Milojević." stoji u opisu fotografije koja se pojavila na instagramu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Tri Korne Penal (@trikorne_penal)

Svoje prve fudbalske korake je načinio u omladinskoj školi Crvene zvezde, a prve seniorske minute je zaradio u Bečeju i Radničkom s Novog Beograda. Nakon toga, ovaj defanzivac odlazi u inostranstvo i postaje član Grčkog fudbalskog kluba Janjina, gde sa velikim uspehom nastupa za ovaj tim. Godine 1996. vraća se u Crvenu zvezdu, za koju je nastupao tokom proleća te godine. U svojoj kratkoj karijeri u crveno - belom dresu, odigrao je 13 utakmica za ovaj tim.

Nakon toga se vraća u Grčku gde prelazi u Apolon Smirni. Dobre igre u ovom prvoligašu su ga preporučile da 1997. godine ostvari najveći transfer u svojoj internacionalnoj karijeri. Prelazi u Panatinaikos i postaje prvi strani "libero" u ovom atinskom velikanu koji je doveden iz Grčkog šampionata. Nastupao je u Ligi šampiona i sakupio 61 utakmicu u dresu Panatinaikosa tokom trogodišnjeg staža u njihovim redovima. Nakon "zelenih" iz Atine, seli se za Solun, gde je nastupao za Iraklis početkom ovog milenijuma. Sve ukupno, odigrao je tokom svoje dugogodišnje internacionalne karijere skoro 180 utakmica u najjačem rangu grčkog fudbala, u kojoj je ostavio upečatljiv trag.

Kao trener je najveće uspehe ostvario u Crvenoj zvezdi.

Milojević je 5. juna 2017. postavljen za trenera Crvene zvezde. Već u prvoj sezoni je uspeo da odvede klub do grupne faze Ligu Evrope, nakon što je u plejofu Crvena zvezda eliminisala Krasnodar, pa je tako dobila priliku da zaigra grupnu fazu evropskog takmičenja prvi put nakon deset godina.[ U grupi sa Arsenalom, BATE Borisovim i Kelnom, Crvena zvezde je zauzela drugo mesto pa je tako uspela da obezbedi evropsko proleće posle 25 godina. U šesnaestini finala crveno-beli su eliminisani od moskovskog CSKA. U domaćim takmičenjima, Milojević je Zvezdu vodio do titule prvaka Srbije, sa 12 bodova prednosti nad drugoplasiranim Partizanom. Jedini neuspeh je imao u Kupu gde je poražen nakon penala u četvrtfinalu od Mačve.

U sezoni 2018/19, Milojević je odveo Zvezdu do plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, prvi put nakon 27 godina. U grupi sa Pariz Sen Žermenom, Liverpulom i Napolijem, Crvena zvezda je zauzela poslednje mesto, ali je uspela da na stadionu Rajko Mitić savlada Liverpul (kasnijeg osvajača), i osvoji bod protiv Napolija. Ponovo je osvojena titula prvaka Srbije, sa devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani niški Radnički. U Kupu su crveno-beli stigli do finala gde su poraženi od Partizana.

U sezoni 2019/20, Milojević po drugi put uzastopno odvodi Crvenu zvezdu u grupnu fazu Lige šampiona. Time je napravljen niz od tri godine u kojima su crveno-beli uzastopno igrali grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. U grupi sa Bajern Minhenom, Totenhemom i Olimpijakosom, Crvena zvezda je zauzela poslednje mesto sa tri osvojena boda (pobeda nad Olimpijakosom u Beogradu). Nakon završetka jesenjeg dela Superlige 2019/20, Milojević je ostavio Zvezdu sa 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan.

U decembru 2019. je podneo ostavku na mesto trenera Crvene zvezde. Milojević je na klupi Crvene zvezde bio 897 dana u kojima je na 149 utakmica ostvario 107 pobeda, 24 remija i 18 poraza, što je 71.8% uspešnosti. Na 149 utakmica postignuto je 328, a primljeno 127 pogodaka, što je 2,2 data gola po utakmici, a samo 0.85 primljeniih. Milojević je ujedno i rekorder na Zvezdinoj listi trenera koji su predvodili klub u evropskim mečevima, s obzirom da je 44 puta sedeo na klupi crveno-belih u međunarodnim okršajima.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR