Glas Javnosti

ČUDESNA SAMBA UNIŠTILA KOREJU: Fudbaleri Brazila ubedljivom pobedom do četvrtfinala SP u Kataru! Na redu je Hrvatska (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbalska reprezentacija Brazila plasirala se večeras u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je u osmini finala u Dohi pobedila Južnu Koreju sa 4:1.

Na Stadionu 974, Brazil je poveo u sedmom minutu golom Vinisijusa Žuniora, a prednost je udvostručio Nejmar u 11. minutu iz jedanaesterca. Treći gol postigao je Rišarlison u 29. minutu, a u 36. minutu strelac je bio Lukas Paketa. Konačan rezultat postavio je Sun Ho Pek u 76. minutu.

Brazil će u četvrtfinalu igrati protiv Hrvatske, koja je ranije danas posle izvođenja jedanaesteraca pobedila Japan (1:1, 3:1).

Od početka utakmice večeras je igrao Nejmar, koji je propustio prethodna dva meča zbog povrede desnog skočnog zgloba.

Brazil je poveo iz prve prilike, u sedmom minutu kada je Rafinja prošao po desnoj strani i centrirao do Vinisijusa Žuniora, koji je poslao loptu u dalji ugao.

U 11. minutu dosudjen je jedanaesterac za Brazil nakon što je Vu Jang Čun oborio Rišarlisona u kaznenom prostoru. Penal je izveo Nejmar i postigao 76. gol za reprezentaciju Brazila.

Južna Koreja imala je dobru priliku u 17. minutu kada je Hvan Hi Čan šutirao, a golman Alison izbacio loptu u korner. On je pokušao i u 25. minutu, ali bezopasno.

Posle lepe akcije Brazil je postigao treći gol u 29. minutu. Rišarlison je glavom "pimplovao" loptu, odigrao dupli pas i posle dodavanja Tijaga Silve je bez problema poslao loptu u mrežu. On je proslavio gol sa saigračima igrajući sambu, a zatim i sa selektorom Titeom.

Tri minuta kasnije ponovo je brazilski golman dobro intervenisao posle šuta Hvana.

Novi gol Brazil je postigao u 36. minutu kada je mrežu zatresao Paketa posle dodavanja Vinisijusa.

Brazilci su i posle toga napadali, igrali atraktivno i stvarali prilike ali je do poluvremena golman Sun-gu Kim sačuvao svoju mrežu.

U prvoj šansi u nastavku Rafinja je bio neprecizan, a zatim je kapiten Južne Koreje Hjun Min Son dobro šutirao u 47. minutu, kada je Alison izbacio loptu u korner.

Posle toga Rafinja je imao dve šanse, u 54. i 62. minutu, ali je Kim odlično intervenisao.

U 68. minutu južnokorejski tim bio je u šansi, pokušavali su Son i Hvan, Alison je ponovo dobro odbranio, a zatim se ispostavilo da je bio ofsajd.

Južna Koreja postigla je gol u 76. minutu kada je posle prekida lopta došla do Peka koji je sa 20-ak metara snažnim udarcem savladao Alisona.

Selektor Tite je iz igre u 80. minutu izveo Alisona i uveo trećeg golmana Vevertona i Brazil je postao prva ekipa u istoriji svetskih prvenstava koja je iskoristila sve igrače koje je dovela na turnir, njih 26.

Brazil je do petog gola mogao u 89. minutu kada je iz voleja pokušao Dani Alves, ali je njegov udarac blokiran.

Brazil se tako osmi put uzastopno plasirao u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Južna Koreja nije prošla osminu finala otkako je 2002. godine stigla do polufinala na turniru koji je organizovala zajedno sa Japanom.

Glas javnosti/Ag.



PELE NAVIJA IZ BOLNICE

Brazilska fudbalska legenda Pele navija večeras iz bolnice za reprezentaciju svoje zemlje na meču Svetskog prvenstva protiv Južne Koreje, gde se leči od respiratorne infekcije pogoršane korona virusom.

"Godine 1958. hodao sam ulicama razmišljajući o ispunjenju obećanja koje sam dao ocu", napisao je trostruki osvajač Svetskog prvenstva na svom Tviteru, pored fotografije tada 17-godišnjeg Pelea.

"Znam da su sada mnogi dali slična obećanja i da takodje traže svoje prvo Svetsko prvenstvo. Gledaću utakmicu iz bolnice i navijaću za svakog od vas. Srećno", dodao je Pele.

Pele (82) je u utorak primljen u bolnicu ali po izjavama članova porodice nije u neposrednoj životnoj opasnosti.

On je takodje podvrgnut hemoterapiji u borbi protiv raka. Očekuje se da će Pele napustiti bolnicu Albert Ajnštajn u Sao Paulu kada se potpuno oporavi od respiratorne infekcije, ali ni porodica ni bolnica ne znaju kada bi to moglo da se dogodi.




SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR