Glas Javnosti

CRVENA ZVEZDA OSVOJILA KUP SRBIJE: U večitom derbiju crveno-beli upisali 2:1 protiv Partizana

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u finalu Kupa Srbije na "Marakani". Domaći sastav slavio je sa 2:1 (1:0).

Jedini gol za Partizan postigao je Slobodan Urošević, dok su golovi domaćina produkt maestralnog Aleksandra Kataija.

Dosta oprezno igrali su i Zvezda i Partizan u uvodu meča.  Prvi je pripretio Ohi u 11. minutu, budan je bio Stevanović, a potom četiri minuta kasnije na drugoj strani pretio je Rikardo Gomeš. Previše dugo je čekao, oduzeta mu je lopta.




Sredinom drugog poluvremena povredio se Marko Jevtović, mesto na terenu ustupio je Filipu Holenderu. U 26. minutu šokirali su domaći igraći rivali.

Gajić je proigrao Srnića ispred šesnaesterca, a on je sputio loptu nekoliko metara dalje za Aleksandra Kataija, a momak iz Srbobrana tukao je po njoj toliko jako da večeras sjajni Nemanja Stevanović uprkos svim naporima nije mogao da je spreči da ode u mrežu.

Znatno opasniji u nastavku bio je Partizan. Menig je u 36. minutu odlično povukao po levoj strani. Tražio je Rikarda Gomeša, kasnio je napadač crno-belih, oprobao je udarac Miljković, nije bilo problema za Borjana.




Potom je viđena još jedna velika prilika  za Kataija, bolji je bio u skoku od Vujačića i Miletića, raspalio je po lopti glavom, a sjajni Stevanović hvata "živu" loptu.

Uveo je Aleksandar Stanojević Bibrasa Natha koji je nekoliko minuta nakon što je ušao u igru asistirao Slobodanu Uroševiću kod gola za 1:1. Kasnio je Gajić, a Izraelac  je poslao fenomenalnu loptu do Uroševića na drugoj strani šesnaesterca, a bivši fudbaler Napretka poravnao je rezultat.




Nije dugo trajala nada Partizana, već u 72. minutu usledila je nova majstorija Aleksandra Kataija. Ispao je Miletić, Zvezdin vezista  je već na svojoj polovini dobio fantastičnu loptu od Ivanića u prazan prostor, nije uspeo pred golom Stevanovića da ga stigne Lutovac, a ni Vujačić da je spreči da završi u mreži, 2:1.

Povukla se Zvezda nakon drugog gola na svoju polovinu i do kraja meča uspešno se branio domaćin, prenose Novosti.




Zvezda je na ovaj način upisala drugu uzastopnu "duplu krunu", što je bio prvi put od 2007. godine da je tim sa Marakane to uspeo!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR