Glas Javnosti

CRVENA ZVEZDA - JEDINI KLUB KOJI NEMA PORAZ U EVROPI: Svaka čast momci!

Fudbal
Autor: Glas javnosti/ Kurir

FK Crvena zvezda jedinstvena je po učinku u evropskim ligama, pošto je jedini klub na Starom kontinentu koji nema poraz u sezoni.

Valja pomenuti da su u 2023. godinu bez neuspeha u prvenstvu ušli Napoli i Panatinaikos. Međutim, već na startu oba kluba su pokleknula. Prvo je tim iz Napulja poražen od Intera u Milanu minimalnim rezultatom, a onda je nedelju dana kasnije zeleni tim iz Atine izgubio u gradskom derbiju od ekipe AEK.

Fudbaleri Crvene zvezde žele da ponove podvig iz sezone 2020/21, kada su titulu osvojili bez poraza. Tada su crveno-beli upisali 108 bodova u Superligi Srbije (35 trijumfa u prvenstvu i tri remija), uz gol-razliku 114:20.

U tekućoj sezoni Crvena zvezda ima u šampionatu Srbije 17 pobeda i dva remija, popela je niz nepobedivosti u prvenstvenim mečevima na 43 utakmice. Prethodni put je izgubila 27. oktobra 2021. od Radnika u Surdulici. Od tada ima 39 pobeda i četiri remija. Takav učinka doneo joj je preokret u šampionskoj trci prošle sezone i ubedljivu prednost od deset bodova u odnosu na Partizan u aktuelnoj.

Poseban kuriozitet celoj priči je da Crvena zvezda ima motiv da nastavi sa koračanjem ka rekordu svetskog fudbala po broju uzastopnih utakmica bez poraza na domaćem terenu. Trenutno je na 103 meča u nizu, a rekorder je Real u periodu od 1957. do 1965. godine koji ima 19 utakmica više bez poraza. Kako bi pao rekord Reala, Crvena zvezda bi morala da ne izgubi u preostalih deset utakmica kod kuće u prvenstvu do kraja ove sezone i u narednoj da pobeđuje ili remizira u prvih devet, piše Sportski žurnal.

Aktuelni niz traje od aprila 2017, pa Crvena zvezda drži i drugo i treće mesto na svetskoj listi po nizu nepobedivosti u prvenstvu na domaćem terenu. Serija od 96 mečeva trajala je od 29. avgusta 1998. do 7. avgusta 2004.

Trenutna serija Crvene zvezde od 103 utakmice sadrži 94 pobede i devet remija.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR