Glas Javnosti

ČETVRTFINALE NA EURO SUDI SUDIJA HAPŠEN SA TIJANOM AJFON: Italijani neće da im pravdu deli SLAVKO! (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Derbi četvrtfinala EURO 2021. igraće Belgija i Italija, a mediji na Apeninima su šokirani odlukom da za taj duel bude delegiran slovenački sudija Slavko Vinčić dobro poznat i nama po aferi sa Tijanom Ajfon!

Najveću pažnju Vinčiću posvetio je ugledni "Corrirere dello Sport". Na neki način prigovorilo se i Robertu Rosetiju, prvom čoveku UEFA-inog komiteta za suđenje.

Italijani svom zemljaku zameraju da je utakmicu četvrtfinala dodelio sudiju koji je do sada sudio dva meča i to Španija - Švedska te Švajcarska - Turska uz samo jednu zahtevnu situaciju.

Danas se igra duel Švajcarska - Španija, a Roseti je odlučio da taj meč sudi Majkl Oliver koji puno bolje kotira nego Vinčić što takođe, na Apeninima vide kao sumnjivo.

CDS je detaljno pisao i o skandalu koji je zauvek obeležio Vinčića. Bio je to slučaj iz 2020. godine kada je uhapšen na imanju u Bijeljini zajedno sa starletom Tijanom Ajfon u akciji "Kristal". Bio je učesnik "zabave" u Suvom Polju kod Bijeljine gde je policija privela 36 osoba. Prilikom pretresa pronađeno je deset pištolja, 14 paketića kokaina, devet tableta medicinske droge, tri pancira, više mobilnih telefona i laptopova i više od 10.000 evra.

- Tokom poslovnog putovanja u maju 2020. godine bio je pozvan na zabavu u Suvo polje, malo mesto u blizini Bijeljine u Bosni i Hercegovini. Sve je bilo dobro dok nije upala policija i uhapsila 35 osoba zbog dilovanja droge, trgovine oružjem i prostitucije, među uhapšenim bio je Vinčić - piše rimski list.

Nedugo nakon toga ovaj 41-godišnjak se pokajao. Skandal u Bijeljini je nazvao kao najveću grešku u svom životu.

yt

Inače, ta greška mu nije poremetila planove kada je u pitanju sudijska karijera jer i dalje visoko kotira u elitnoj grupi UEFA-inih sudija. Delegiranje da sudi meč Evropskog prvenstva je najbolji pokazatelj toga.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR