Glas Javnosti

Četiri kandidata za novog trenera Čelsija

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Čelsijeva potraga za novim šefom struke dovela je do toga da su svoj uži izbor suzili na četiri kandidata, a to su Julijan Nagelsman, Maurisijo Poketino, Vinsent Kompani i još jedan kandidat, čije ime je za sada nepoznato javnosti.

Nakon što je Grejem Poter nedavno dobio otkaz, na mesto trenera došao je Frenk Lampard, koji će tu ulogu vršiti do kraja sezone. Čelsi je trenutno u potrazi za čovekom koji će naslediti Lamparda, sastanci su u toku sa više kandidata i trenutno nema favorita.

Kompani je uspeo da dovede Barnli do promocije iz Čempionšipa u Premijer ligu u svojoj prvoj sezoni na Turf Muru. Bivši fudbaler Mančester sitija takođe se dovodi u vezu sa upražnjenim mestom u Totenhemu, koji je prošlog meseca otpustio Antonija Kontea.


Čelsi se još u septembru raspitivao o dostupnosti Maurisija Poketina, kada je mesto na klupi „plavaca” bilo upražnjeno zbog otkaza Tomasa Tuhela. Kako prenosi Skajsport, Poketino će proceniti svoje opcije na leto. Ovaj 51-godišnjak je bez posla od rastanka sa PSŽ-om u julu 2022.

Bivši šef Bajerna iz Minhena, RB Lajpciga i Hofenhajma Julijan Nagelsman prvi put se sreo sa zvaničnicima Čelsija prošle nedelje, i iako su razgovori sa Nagelsmanom bili pozitivni, klub je od tada nastavio potragu za novim menadžerom. Čelsi će izdvojiti neko vreme pre nego što imenuje stalnog Poterovog naslednika.

Iako se Čelsi u prethodnim nedeljama dovodio u vezu sa Luisom Enrikeom, njegovo ime nije na listi. Ime četvrtog kandidata još nije objavljeno, ali, kako prenose britanski mediji, predstavnici londonskog kluba ga izuzetno poštuju.


Čelsi se, nakon razočaravajuće sezone iza sebe, trenutno nalazi na 11. poziciji na tabeli Premijer lige. No, nije isključeno da će klub sa Stamford bridža do kraja sezone pasti još niže, jer ga čekaju dueli sa Arsenalom, Mančester sitijem, Njukaslom i Mančester junajtedom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR