Glas Javnosti

BURNIJEG DANA U ISTORIJI FUDBALA ODAVNO NIJE BILO! Igrači Liverpula: Ne sviđa nam se Evropska Superliga i ne želimo da se ona desi! (FOTO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Burniji aprilski utorak verovatno nije postojao u istoriji fudbala, a nakon 48 sati haosa zbog najave 12 klubova da će istupiti iz dosadašnjih UEFA takmičenja i formirati Superligu, drama se u Engleskoj nastavila odustajanjem pojedinih "odmetnika".

I to, logično, u vidu odluka čelnika. Ali, u Liverpulu je malo drugačije.

 Nakon što su uprave Čelsija i Mančester sitija, posle burnih protesta njihovih navijača i pritiska javnosti, odustale od prvobitne zamisli da se pridruže kvartetu iz Engleske, te Barseloni, Realu i Atletiku iz Španije, a Milanu, Interu i Juventusu iz Italije, u Liverpulu se isprva ćutalo. Ne više - igrači su rešili da kažu "Dosta!".

Učinio je to kapiten Crvenih, Džordan Henderson, koji je putem društvenih mreža poručio sledeće:

"Ne sviđa nam se (Evropska Superliga) i ne želimo da se ona desi.

Ovo je naš kolektivni stav.

 Naša posvećenost ovom fudbalskom klubu i njegovim navijačima je apsolutna i bezrezervna.

Nikada nećeš koračati sam!", zaključio je Henderson rečima čuvene Liverpulove himne.

Do sada su igrači "dvanaestorke" uglavnom ćutali, ugovorom obavezani da poštuje odluke koje klubovi donose, ali je i njima, očigledno, prekipelo. Ono što se koliko juče ili jutros činilo nezamislivim - sada se desilo: Igrači su digli glas, pridružili se navijačima Liverpula i, po svoj prilici, većinskom raspoloženju javnosti, pa je na čelnicima Crvenih da donesu odluku - ostaju li pri ideji o istupanju iz tradicionalnih evropskih takmičenja, ili će krenuti stopama Sitija i Čelsija.

(Glas javnosti/Blic)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR