Glas Javnosti

BUNA U BOSNI: Na utakmici sa Crnom Gorom, bosanski navijači priredili sramnu koreografiju koja vređa Srbe i Hrvate

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Najvatreniji navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine su priredili pred utakmicu sa Crnog Gorom koreografiju koja nosi nacionalističku poruku, zbog čega se u tanošnjoj javnosti podigla bura.

Njihov performans mostarski portal ABC nazvao je "užasno sramotnom koreografijom".

- Preko cele tribine BH Fanatikosi su priredili "užasno sramotnu koreografiju ljiljanima tzv. ratnim zastavama muslimanske vojske - navodi portal.

Ispod zastave sa velikim ljiljanom, prema njihovoj tvrdnji, stoji tekst: Večno cvetaj u inat dušmanima.- Zaista bi se svaki Hrvat i Srbin trebali zapitati šta rade u muslimanskoj reprezentaciji BiH? Ovo je skandalozna sramota! Zar da Hrvat nastupi u ovakvom ambijentu gde se ističu zastave muslimanske vojske pod kojim su pobijeni toliki Hrvati (Uzdol, Grabovica, Doljani, Buhine kuće i još stotine drugih).Treba jasno napomenuti da navijači sa ovakvim zastavama ne mogu ući ni na jedan stadion hrvatskih ili srpskih klubova u BiH - piše ABC portal.

Oni su u svom tekstu uputili apel  fudbalerima hrvatske nacionalnosti da napuste reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Osim ispada sa zastavom, navijači su vređali sa tribina predsednika Fudbalskog saveza BiH Vicu Zeljkoviću, kome su uzvikivali "Vico ped*ru", piše ABC.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP