Glas Javnosti

Brazilci se uplašili Orlova

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Mediji u Brazilu raspisali su se o sjajnim igrama srpskih napadača, Aleksandra Mitrovića u Fulhamu i Dušana Vlahovića u Juventusu.

Aleksandar Mitrović je u Premijer ligi dao šest golova u isto toliko mečeva, dok je Dušan Vlahović postigao 13 pogodaka u 25 odigranih utakmica za „Staru damu“.

- Kako se čini na početku sezone, Brazil će imati vrlo teškog protivnika kada 24. novembra, u grupnoj fazi Svetskog prvenstva, zaigra protiv Srbije. Tandem napadača srpske reprezentacije briljira u poslednje vreme na Starom kontinentu. Visoki, snažni i ubojiti, Vlahović i Mitrović u odličnoj su formi - piše portal UOL Esporte.

Portal "Antenados no Futebol" istakao je kako ovakav razvoj situacije zasigurno „plaši Titea“, brazilskog selektora, naglasivši kako su Vlahoviću u proseku potrebna tri šuta kako bi postigao gol. Dodatni razlog za strah je Mitrović, koji je drugi najbolji strelac Premijer lige u ovom trenutku, a ispred njega je samo Haland, sa deset golova.

Njihova forma nije promakla nijednom od najpopularnijih twitter naloga u Brazilu posvećenih fudbalskoj statistici, FootstatsI2A, koji je sa svojim pratiocima podelio njihovu impresivnu statistiku.

Mediji najveće južnoameričke zemlje sa velikim su poštovanjem nedavno pisali o srpskoj reprezentaciji, nazivajući tim Dragana Stojkovića ozbiljnim protivnikom u Kataru. Pored toga, prošlog meseca je čak 54 odsto Brazilaca izjavilo da očekuje da njihov tim postane svetski prvak.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR