Glas Javnosti

BORBA ZA BRONZU: Hrvati i Marokanci se sastaju drugi put u Kataru!

Fudbal
Autor: Glas javnosti / OBJEKTIV

U hrvatskom timu Marcelo Brozović je neizvestan zbog povrede butnog mišića, kao i Joško Gvardiol koji je pod injekcijama igrao polufinale protiv Argentine

Vreme je za borbu za bronzu na SP u Kataru.

Hrvatska i Maroko su se već sastali na Svetskom prvenstvu, a u prvom kolu Grupe F rezultat je bio 0:0. “Vatreni” se bore za treće odličje na Mudnijalima osamostaljenja, nakon što su 1998. bili treći, a pre četiri godine drugi u Rusiji.

U hrvatskom timu Marcelo Brozović je neizvestan zbog povrede butnog mišića, kao i Joško Gvardiol koji je pod injekcijama igrao polufinale protiv Argentine zbog problema sa stopalom. Josip Juranović je propustio poslednji trening, a navodno i Borna Sosa ima određenih zdravstvenih problema.

– Naša koncentracija je usmerena na utakmicu za treće mesto, nismo razgovarali o tome. Iskreno se nadam da će ostati u reprezentaciji. Ako se oprosti, biće to velika šteta za sve navijače širom sveta. Pokazao je toliko toga, pokazao se kao vrhunski profesionalac, ponašao se kao pravi fudbaler. Biće mi teško, ali na njemu je odluka. Ceo svet ga poštuje, bilo bi lepo da nastavi – rekao je selektor Zlatko Dalić.

Sa druge strane, Maroko je najveće iznenađenje turnira i prvi polufinalista planetarnih smotri koji je došao do polufinala. Tako da su oni već uradili mnogo više nego što se očekivalo i ulaze rasterećeni.

Selektor Valid Regragui imaće velike probleme sa odbranom. Neće moći da računa na Romana Saisa, dok su pod znakom pitanja Nuser Mazraui (povreda kuka) i Najef Agerd (povreda butine).

– Očekuje nas važna utakmica uprkos razočaranju. Nadali smo se finalu. Daćemo sve od sebe, umorni smo, psihički i fizički smo iscrpljeni. Razmišljam kako da sastavim ekipu. Međutim, nastupićemo čistog srca i čiste glave. Želimo pobedu, igrači razumeju da nije isto biti treći ili četvrti. Želimo da završimo Svetsko prvenstvo pobedom – istakao je Regragi.

Nijedna od 19 prethodnih utakmica za treće mesto nije završena jedanaestercima, a samo jedna je odlučena u produžecima, 1986. godine kada je Francuska pobedila Belgiju sa 4:2.

Kako je prenela Hina, osam od poslednjih deset nokaut utakmica Hrvatske na velikim turnirima otišlo je u produžetke, pri čemu pet na jedanaesterce. Sve četiri utakmice na jedanaesterce na Svetskom prvenstvu Hrvatska je dobila, protiv Danske, Rusije, Japana i Brazila.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR