Glas Javnosti

BOMBA TRANSFER U REAL MADRIDU

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Nakon višemesečnih spekulacija i peripetija, Antonio Ridiger stigao je u Real Madrid kao kapitalno pojačanje za narednu sezonu.

Real je dovođenjem Ridigera napravio izvanredan posao, s obzirom da je dojučerašnji as Čelsija i reprezentativac Nemačke stigao bez obeštećenja u redove prvaka Evrope. Real je tako nastavio sa sjajnom transfer-politikom, s obzirom da je prošle godine na isti način doveo i Davida Alabu iz Bajerna.

Ridiger ima 29 godina, u životnoj je formi, a ugovor sa Madriđanima potpisao je na četiri godine. 190 centimetara visoki štoper biće veliko pojačanje za Real, koji je ovog leta "izvisio" za dolazak Kilijana Mbapea. 

Nemac je odbio ponude Čelsija za obnovu ugovora, pregovarao je sa nekoliko evropskih klubova, ali je na kraju ipak odlučio da se preseli u Madrid, definitivno najzvučniji tim koji je bio zainteresovan za njegove usluge. 

Karlo Ančeloti odigrao je možda i ključnu ulogu, s obzirom da je lično insistirao na dolasku Ridigera, i čak je sam nekoliko puta razgovarao sa stamenim defanzivcem.

Real Madrid potpisuje fudbalera sa 50 reprezentativnih utakmica za Nemačku, sa Ligom šampiona u vitrini i i sa više nego dokazanim iskustvom u Premijer ligi. Luksuzan dodatak timu Karla Ančelotija, nema šta.



Ostaje da se vidi kako će se uklopiti u najboljih 11, kakav plan ima Ančeloti da rasporedi pozicije između Rudigera, Alabe, Militaa, Nača ili Mendija, igrača koji su, čini se, najviše pogođeni dolaskom Nemca.

Sve u svemu, Real će sledeće sezone biti još jači nego ove u kojoj je pokorio Evropu. Čeka nas uzbudljiva sezona...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR