Glas Javnosti

BOLESNE USTAŠE! Užasne uvrede na račun pokojnog Siniše Mihajlovića: Ovo je jedna od najvećih sramota u istoriji sporta!

Fudbal
Autor: Glas javnosti/Novosti

Mediji u Hrvatskoj preneli su vest da je preminuo legendarni Siniša Mihajlović.

I dok Srbija i fudbalska planeta tuguju za sportskom veličinom koja je svojim moralnim kodeksima, porodičnim vrednostima i harizmom uvek plenila, naše komšije učinile su nešto što se može nazvati samo jednom rečju - "bolesno"!

Jedan od najčitanijih portala u Hrvatskoj, "Indeks.hr" doneo je tekst pod naslovom " Rasista, pljuvač i prgavi ljubitelj ratnih zločinaca, ali i genije sa božanskom levicom" izvesnog Saše Čobanova, sa najsramnijim uvredama na račun popularnog "Mihe".

- Čovek čija je životna i sportska biografija izazivala brojne kontroverze. Rasizam, pljuvanje protivničkih igrača, crveni kartoni, prijateljstvo s ratnim zločincem Arkanom te brojne šovinističke izjave tokom rata u Hrvatskoj, u senku su bacili Mihajlovićevo fudbalsko nasleđe koje nikako ne sme biti osporavano - stoji u tekstu autora.

Ni tu se nisu zaustavili, pa su se prisetili davne utakmice sa Arsenalom, u kojoj je navodno Mihajlović na rasnoj osnovi vređao legendarnog Francuza, tamne puti - Patrika Vijeru.

- Na utakmici protiv Arsenala u Ligi šampiona Mihajlović je rasistički izvređao Patrika Vijeru, koji je kasnije rekao da je to bilo najgore zlostavljanje koje je ikad doživeo i da je trajalo celu utakmicu - dodaje se u istom.

Jednostavno, svašta se moglo videti kroz istoriju sporta i ove magične igre na travnatim površinama. Uvreda je uvek bilo i biće, ali se ne pamti ovakva sramota da se sportske "ikone" sramno ocrne nakon što su preminule.

Mihajlović je preminuo u petak u 54. godini posle trogodišnje borbe sa leukemijom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od U u 18.12.2022 15:30:23 h
     0 
Objektivno, bio je prljavo smece od covjeka i sad se roštilja.