Glas Javnosti

Bivši fudbaleri Borca iz Čačka započinju štrajk glađu

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Bivši fudbaleri Borca u ponedeljak od 19 sati ispred opštine Čačak počeće štrajk glađu, prvi u istoriji svetskog fudbala.

Oni su se odlučili za ovakav potez nakon što je istekao rok od 10 dana da im se isplate dugovanja.

Kako se navodi u saopštenju Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost, gradski funkcioneri prevarili su ih na način da su desetine miliona namenjenih FK Borac uplaćivali na račun planinarskog društva Omorika iz Bajine Bašte i tako prali budžetski novac.

"FK Borac je svesno i uz podršku gradskih funkcionera dovodio igrače u klub, unapred pripremljenom prevarom da ih neće platiti, a to su činili da bi imali alibi za izvlačenje para iz kluba", navodi se u saopštenju.

Ponedeljak je istorijski dan za srpski fudbal i očekujemo podršku svih fudbalera ali i javnosti, ističu iz Sindikata.

"Svako od fudbalera ko želi, može ovim momcima da pošalje video poruku podrške, pojedinačnu ili grupnu, to bi im puno značilo. Sutra je dan kada će ceo svet čuti kako se planski varaju sportisti koji su bolji deo našeg društva i kako jedna opština pljačka sopstveni narod izvlačenjem novca kroz sport", poručuju iz Sindikata.

Takođe, u Čačak će sutra kao podrška doći i bivši fudbaleri FK Jagodina koji takođe pokušavaju da dođu do zarađenog novca.

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR