Glas Javnosti

Bivšeg reprezentativca OPSEDAJU kupci MARADONINOG DRESA: Imam taj dres 34 godine, NIJE NA PRODAJU

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Stiv Hodž, bivši engleski reprezentativac, našao se na meti fanova Dijega Armanda Maradone koji mu ne daju mira u nadi da će im prodati dres sa brojem 10 koji za njega ima isključivo sentimentalnu vrednost.

Bivši engleski reprezentativac Stiv Hodž (58) izjavio je kako je čitave prošle sedmice morao da odbija potencijalne kupce dresa koji je Dijego Maradona nosio u četvrtfinalnom susretu između Engleske i Argentine na Svetskom prvenstvu u Meksiku 1986. godine.

Englez tvrdi da pomenuti dres nema cenu i da nije na prodaju. Hodž je po završetku tog meča, koji je Argentina dobila sa 2:1, a u kome je Maradona prvi gol postigao rukom, a drugi nakon fenomenalnog solo-prodora, zamenio dresove sa slavnim Argentincem.

Taj dres je, iako se nalazi u Engleskom nacionalnom muzeju fudbala u Mančesteru, Hodžovo vlasništvo.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by El Mundialista (@el_mundialero)

Nakon Maradonine smrti zavladala je prava pomama za dresom, a stručnjak za sportske dragocenosti je procenio je da bi mogao da postigne cenu i od dva miliona dolara.

- Imam taj dres 34 godine i nikada nisam ni pokušao da ga prodam. Za mene on ima neverovatnu sentimentalnu vrednost. Ljudi mi neprestano kucaju na vrata, a telefon mi neprestano zvoni, nije to ugodna situacija. Čak se pojavila i lažna vest kako tražim milion ili čak dva miliona za njega, kao da pokušavam da zaradim koristeći situaciju. Smatram to krajnje uvredljivim i potpuno pogrešnim. Taj dres nije na prodaju - rekao je Hodž.

Upravo je Hodž bio igrač koji je poslao loptu u smeru svog gola, pri nego što ju je Maradona "božijom rukom" poslao u mrežu. Englez je bio i jedan od šestorice igrača koje je Maradona pretrčao i predriblao pre nego što je postigao "gol veka".

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR