Glas Javnosti

Barselona pred bankrotom !?

Fudbal
Autor: Glas Javnosti

Stubovi Barselone, jednog od najslavnijih fudbalskih klubova, žestoko su poljuljani posle višestrukih udara, koje je pokrenula pandemija.

Ostavka šestorice članova borda, pod optužbana je bilo pronevera u klupskoj kasi, samo su još više stegli finansijsku omču oko vrata predsenika Barselone Đozepa Marije Bertomeua, kome stolicu pokušava da izmakne kandidat za njegovog naslednika, Viktor Font.

“Upozoravali smo da rukovodstvo gura Barselonu ka uraganu. Ne shvataju da je potrebno da se najbolja generacija u istoriji kluba postepeno zameni, uz razvijanje finansijski održivog projekta i spremnost za borbu protiv korporacija iza kojih su neograničeni resursi“, naveo je Font u saopštenju, aludirajući na vlasnike Mančester sitija, Pari Sen Žermena…

Dodao je da je sve to moralo da bude urađeno uz očuvanje vlasništva fudbalske i vih ostalih sekcija u rukama navijača.

“Njihovi veliki rizici su sada postali gigantski. Nalazimo se usred pandemije čije će posledice biti vidljive u svim slojevima života, posebno u sportu. Svedoci smo da uprava niže serije izigravanja institucija, u kojoj je svaka sledeća epizoda sramnija od prethodne”.

Font optužuje Bertomeua da menjanjem članove odbora, umesto sopstvenog povlačenja, gura klub u propast.

“Ovo nije skorašnji problem, već traje dugo. Prisetite se ponižavajućeg slučaja Nejmar, pa sramnih optužbi kluba koje su trpeli igrači. Pogrešna politika uprave gurnula je Barselonu u moralno propadanje i dovela je pred bankrot. Igra je gotova (game over)”, napisao je Font.

Bertomeu za sada ćuti, jer prema propisima, ne mora da raspiše izbore do sledeće godine, kada neće moći da se kandiduje za novi mandat.

Međutim, katalonska javnost smatra da će ga veliki dugovi i ozbiljna medijska paljba prinuditi da potpiše “kapitulaciju” daleko pre.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR