Glas Javnosti

BAJERN MINHEN OTPUSTIO TRENERA: Otkaz Nagelsmanu u delikatnom trenutku, postavlja se pitanje zašto?

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Svet fudbala u četvrtak uveče prilično je iznenadila informacija da je nemački gigant Bajern Minhen rešio da raskine saradnju sa glavnim trenerom Julijanom Nagelsmanom i na njegovo mesto dovede trofejnog stručnjaka Tomasa Tuhela. Zvanične potvrde i dalje nema, a u petak se nemačka javnost pita – zbog čega je Bajern rešio da Nagelsmanu uruči otkaz u tako delikatnom trenutku?

Osim toga, Bajern se približava samoj završnici takmičenja u Ligi šampiona, a rival Bavarcima u četvrtfinalu elitnog takmičenja je Mančester Siti. Prvi duel tog dvomeča na zakazan je za 11. april na stadionu “Etihad”.

Nemački mediji kao razloge za otkaz 35-godišnjem Nagelsmanu navode lošu formu u prvenstvu, ali i čudnu hijerarhiju u ekipi, koja je dovela do toga da mladi igrači ne napreduju dovoljno.

Naglesman je na čelu Bajerna od jula 2021. godine i vodio je klub na 84 zvanične utakmice. Bajern je pobedio ukupno 60 puta i tokom tog perioda osvojio jednu Bundesligu i dva Superkupa.

Otkaz Nagelsmanu komentarisao je i nemački novinar Uli Keler, koji radeći za Skaj sports, godinama izbliza prati dešavanja u najtrofejnijem nemačkom klubu.

“Ova odluka menadžmenta Bajerna je sve iznenadila, čak i Nagelsmana. Jedan novnar ga je upitao da li je znao da će biti otpušten, a Nagelsman je na to odgovorio da je samo dobio poziv da dođe u prostorije kluba na sastanak. U poslednjih deset mečeva Bajern je slavio na tek pet, a to nije rezutlat koji je dovoljno dobar za Bajern. Dugo su postojale glasine da se Nagelsman ne slaže dobro sa upravom kluba”, kazao je Uli Keler.



“Pred nama je najveća utakmica nemačkog fudbala i zaista niko ne razume zbog čega je odluka doneta sada. Deluje da su šefovi u Bajernu sigurni da Naglesman ne bi mogao da izađe na kraj sa problemima. Moguće je da je Bajern hteo da angažuje Tuhela pre leta jer se govorilo da su za njegove usluge zainteresovani Totenhem i Real Madrid”, rekao je nemački novinar.

Tuhel je do septembra sedeo na klupi Čelsija, a tada je novo rukovodstvo kluba pod vođstvom Toda Boilija rešilo da raskine saradnju. Tuhel je prethodno kao glavni trener predvodio (49) durgi tim Augsburga, Majnc, Bajern i Pari Sen Žermen.

Najveći uspeh dosad u Tuhelovoj karijeri bilo je osvajanje Lige šampiona, a zanimljivo je da je taktičar iz Krumbaha na “Stamford Bridž” stigao samo četiri meseca ranije, budući da je Frenk Lampard bio otpušten.

Tuhel bi prvi trening sa timom iz Minhena trebalo da odradi u ponedeljak, a igrači Bajerna su već obavešteni da će nastaviti saradnju sa novim šefom struke.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR