Glas Javnosti

ALVEŠ UHVAĆEN U LAŽI: Fudbaleru preti ozbiljna kazna, a posle novih dokaza slučaj je potpuno rekonstruisan

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Španski i brazilski mediji su objavili nove detalje silovanja dvadesettrogodišnje devojke, koje je navodno počinio fudbaler Dani Alves 30. decembra prošle godine u noćnom klubu Saton u Barseloni.

Devojka ga je dva dana kasnije prijavila policiji, a nakon što je optužen za teško krivično delo, fudbaler je nekoliko puta menjao iskaz. Zbog toga je, pišu Španci, istražni sudija odlučio da ga zadrži u pritvoru. 

S druge strane, žrtva napada dala je identičan iskaz policiji i pred sudijom.

Tri različite izjave za tri dana

Alves je policiji rekao da se između njega i devojke zapravo ništa nije dogodilo i da je uopšte ne poznaje. Rekao je da je jedina veza to što su bili u noćnom klubu u isto vreme, kao i da je on tamo bio vrlo kratko.

Međutim, nakon što je uhapšen dao je dva različita iskaza pred sudijom.


U prvom je naveo da je devojku slučajno zatekao u toaletu VIP dela kluba, nakon čega je ubrzo izašao iz odatle, uz napomenu da je njihov kratak susret bio jedini kontakt među njima.

U drugoj izjavi tvrdio je suprotno: da je imao seksualni odnos sa devojkom u toaletu kluba uz njenu saglasnost.

Nadzorne kamere i izjave svedoka razotkrile laži

Španski Periodiko piše da snimci nadzornih kamera otkrivaju ključni dokaz u istrazi i da je Alves promenio svoje svedočenje kada se suočio sa njima. 

Oni pokazuju da su Alves i žrtva napada bili u toaletu istovremeno 15 minuta. Ovo je daleko više od onoga što je Alves tvrdio i tačno onoliko koliko devojka tvrdi od početka. Takođe, izjave svedoka pobijaju fudbalerove.

Prijatelji napadnute devojke i konobar kojeg je Alveš poslao da ih pozove za svoj sto odmah su rekli policiji da je on prišao devojci. Međutim, navode da je ubrzo postao nasilan.

- Čvrsto ju je uhvatio za ruku i zahtevao da ga uhvati za međunožje. Učinio je to dva puta, uprkos tome što mu se opirala - piše list.

Devojku je oteo, tukao, bacio i silovao

Ona tvrdi da ju je Alveš tada zgrabio za ruku i odvukao do toaleta. Rekla je  da je pokušala da pobegne odatle, ali da je Alves zatvorio vrata i sprečio je u tome.


- Žrtva je izjavila da joj je Alves podigao haljinu, zamolio je da kaže da je ona njegova "mala ku*va" i naterao je da sedne na njega. Zatim ju je ošamario, bacio na poda i počonio krivično delo silovanja. Rekao je da sačeka dok ne izađe iz toaleta - piše Periodiko.

U Barselonu došao zbog taštine sahrane

Njemu preti zatvorska kazna od 4 do 12 godina ako na suđenju bude proglašen krivim. Brazilska legenda Barselone i najtrofejniji fudbaler u istoriji došala je u katalonski grad krajem prošle godine na sahranu svoje tašte, a tada se dogodio napad za koji je optužen i priveden.

Silovana devojka ne želi novac

Devojka koja je žrtva napada insistira na tome da ne želi nikakvu nadoknadu za pretrpljenu traumu i da je njen jedini motiv da dođe do pravde. 

U vreme napada, Alves je bio igrač meksičkog Pumasa, koji ga je otpustio odmah nakon što je optužen za silovanje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR