Glas Javnosti

AKTUELNI TRENUTAK FK PARTIZAN: Otišao trener, otišla i titula?

Fudbal
Autor: Glas javnosti

    Partizan je posle samo šest odigranih kola u fudbalskom prvenstvu Srbije ostao bez prvog trenera, a - verovatno – i bez realnih šansi da osvoji titulu šampiona, kojoj se nadao nakon trogodišnjeg „posta“.

Odlazak Sava Miloševića brzo je nadoknađen postavljanjem za šefa stručnog štaba Aleksandra Stanojevića ali, posle već šest izgubljenih bodova, trka za prvo mesto izgleda kao „nemoguća misija“. Tako misle i mnogi od najvatrenijih partizanovaca, podsećajući da su startna posrtanja njihovih ljubimaca, gotovo uvek, značila i kraj šampionskih snova.

Nakon osvojene titule 2017. godine, Partizan je loše počeo narednu sezonu što ga je, u krajnjem bilansu, skupo koštalo. Crno-beli su startovali trijumfima nad Mačvom i Javorom, ali su odmah potom izgubili od Spartaka i Vojvodine. U isto vreme, Zvezda je, bez zastoja, gazila svoje rivale i tako osigurala prednost koju nije ispustila do kraja takmičenja. Kad je na šampionat spuštena zavesa, Zvezda je imala 60, a Partizan 43 boda.

 I u sezoni 2018/19 Partizan je neočekivano pokleknuo na startu. Na premijeri je izgubio tri boda od Radnika u Surdulici, a onda i dva od lučanske Mladosti u trećem kolu na svom stadionu. Zvezda sestartnim pobedama unizu „odlepila“  od crno-belih i, relativno lako,  stigla do nove titule. Partizan je bio treći, a drugo mesto osvojio je Radnički iz Niša.

Partizan je i u prethodnom šampionatu  stalno bio u ulozi Zvezdinog pratioca. Tome je doprineo još jedan loš početak sezone za crno-bele. Posle pet odigranih kola, crveno-beli su im već bili odmakli četiri boda. Dva uzastopna „remija“, u Kruševcu protiv Napretka (2.2) i 1.1 sa TSC, na domačoj travi, dali su Zvezdi zalet koji je ona znala da iskoristi i kruniše još jednom titulom prvaka.    

Novi trener Stanojević je, na svojoj promociji, izjavio da se Partizan ne odriče borbe za titulu, ali navijači i fudbalski analitičari listom veruju da je taj cilj neostvarljiv. Ne samo zbog toga što Zvezda trenutno ima šest bodova“viška“ i stabilniju situaciju u klubu, nego i zato što u crno-belom taboru tek predstoji međusobno navikavanje igrača i trenera što, po pravilu, ne donosi brze plodove.

(Glas javnosti)
 
 
 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR