Glas Javnosti

ABRAMOVIČ UCENJEN! Sklopio dogovor sa britanskom vladom o prodaji kako bi spasio Čelsi (FOTO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Britanska vlada dala je zeleno svetlo za nastavak prodaje Čelzija nakon što je postignut dogovor o uslovima pod kojima se prodaja može realizovati.

Roman Abramovič (55) je prošle sedmice potvrdio svoju nameru da proda Čelzi za 3,5 milijarde evra.

Taj je proces, međutim, stavljen na čekanje zbog zamrzavanja imovine i sankcija Rusu, dok je Plavcima omogućeno da nastave takmičenje prema uslovima "posebne licence" koju je klubu dala vlada.

Britanske vlasti su zamrznule račun Čelzija i ostavile klub praktično finansijski paralizovan, te je jasno da bi u toj situaciji klub mogao bankrotirati.

Ipak, sada je objavljeno da se prodaja može realizovati samo ako Abramovič bude u mogućnosti da dokaže da on lično neće imati koristi od prodaje, a da bi se to dogodilo rusko-izraelski milijarder mora pristati na otpis 1,5 milijardi funti kredita koje je dao klubu iz zapadnog Londona.


Nakon što je pristao na to, Abramovič je dao instrukcije banci američkoj Raine sa sedištem u Nju Jorku da nastavi s prodajom kluba, prenosi Klix.

Određen je rok do kraja sledeće sedmice za podnošenje prvih ponuda potencijalnih novih kupaca, pri čemu se Abramovič nada brzoj prodaji, a Raine Group nada se da će privući više potencijalnih kupaca.

Posle velike žrtve koji je prihvatio Abramovič, Čelzi će po svemu sudeći ipak uspeti mirno da završi sezonu, ali je pitanje kakva će biti budućnost kluba.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR