Glas Javnosti

"BOMBA" U ZVEZDI: Krilni igraš došao iz Belgije za dva miliona

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela potvrdio je da je klub doveo Osmana Bukarija iz Genta. Igrač dolazi danas u Beograd, dok je promocija zakazana za utorak.

Nakon dolaska Kingsa Kangve iz Arsenala iz Tule, koji je stavio četvorogodišnji paraf, sve je dogovoreno i sa Osmanom Bukarijem.

Belgijanci će uz obeštećenje dobiti i 10% od naredne prodaje.

Osman Bukari će postati peti najskuplji fudbaler u istoriji Crvene zvezde, posleRičmonda Boaćija, Takajukija Suzukija i Nemanje Motike, koji su plaćeni pola miliona više,kao i Matea Garsije koji je koštao 2,2 miliona evra.



Zvezda je pažljivo tražila naslednika El Fardu Bena, s obzirom da za najveće izazove Zvezdi treba brzina po krilu, a izbor je pao na 24-godišnjeg Bukarija, koji bi čak mogao i da se nađe na spisku putnika za Mundjal u Kataru, kao član reprezentacije Gane. Do sada je odigrao pet utakmica za "crne zvezde" i postigao jedan gol, a upravo je počeo da dobija šansu u poslednjih nekoliko meseci nakon zapaženih nastupa u Francuskoj.

Bukari je ponikao u Lavovima iz Akre, ekipi koja je iznedrila velike zvezde afričkog fudbala, Zanimljivo, dva puta je igrao protiv Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige Evrope 2020/21 i tu je "zapao za oko" Mitru Mrkeli i Dejanu Stankoviću.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR