Glas Javnosti

OGLASIO SE EPISKOP Ovo je njegova poruka posle oduzimanja nadležnosti u crkvi Svetog Save u Njujorku

Severna Amerika
Autor: Glas javnosti

Episkop ističnoamerički Irinej objavio je saopštenje na portalu Srpske pravoslavne crkve, u kojem je reagovao na odluku Sinoda da crkveno-školska opština Sveti Sava u Njujorku i njena parohija budu poverene na upravljanje patrijarhu Porfiriju.

Sinod je doneo ovu odluku na jučerašnjem zasedanju i naveo da je to učinjeno kako bi se sredilo stanje i prevazišli problemi, uspostavio crkveni poredak i jedinstvo među tamošnjim parohijanima.

- Njegovo Preosveštenstvo Episkop istočnoamerički G. G. Irinej izražava svoju blagodarnost Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom G. G. Porfiriju, kao i uvaženim članovima Svetog Arhijerejskog Sinoda Srpske Pravoslavne Crkve što su iskazali očinsku brigu za svoju duhovnu decu gde god bili širom naše dijaspore, a naročito u Njujorku, kako bismo svi zajedno mogli vaspostaviti mir, slogu i iskrenu bratsku ljubav među tamošnjim parohijanima, i time unaprediti izgradnju izgorelog hrama - naveo je Irinej.

Dosadašnji rad na hramu i njegovoj zaštiti nagrađen je vrhunskim priznanjem, nagradom "Lusi G. Mozes", 6. maja 2021. godine, dodaje se u saopštenju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP