Glas Javnosti
Posta

Ambasador Srbije u Vašingtonu pozvao američku kongresmenku da se pridruži srpskom kokusu

Severna Amerika
Autor: Glas javnosti

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Ðurić, razgovarao je sa Keti Mening, demokratskom predstavnicom Severne Karoline i članicom Odbora za spoljne poslove u Kongresu SAD

Pored razgovora o ovogodišnjem velikom jubileju u srpsko-američkim odnosima i mogućim oblastima daljeg razvoja bilateralne saradnje, ambasador Ðurić je na sastanku u subotu upoznao kongresmenku Mening sa procesom vakcinacije u Srbiji, planovima za proizvodnju i distribuciju vakcina, kao i sveukupnom jačanju zdravstvenog sektora u našoj zemlji.

Ðurić je naglasio da je, zahvaljujući pravovremenim i mudrim odlukama našeg najvišeg rukovodstva, a posebno ličnom zalaganju predsednika Aleksandra Vučića, Srbija imala i još ima na raspolaganju čak četiri vrste vakcine, uz broj doza dovoljan kako za naše građane, tako i za svakoga ko želi da se vakciniše u našoj zemlji, saopšteno je iz Ambasade Srbije u Vašingtonu, prenose mediji.

Uz dalje jačanje Srbije kao ekonomskog motora Balkana, Ðurić je podvukao da je među prioritetnim ciljevima i aktivnostima Vlade Srbije upravo unapređenje sektora informaciono-komunikacionih tehnologija kao jednog od dominantnih sektora u Srbiji, a ujedno i jednog od najvećih neto izvoznika.

U tom smislu, izložio je ključne inicijative Vlade Srbije na planu povećanja kapaciteta obrazovnih ustanova za IT stručnjake, zatim digitalizacije, inovacija i kreativnih industrija kao novih razvojnih šansi Srbije, ali i oblasti od posebnog fokusa premijerke Ane Brnabić.

Ambasador Ðurić uputio je poziv kongresmenki Mening da se pridruži Srpskom kokusu u Predstavničkom domu američkog Kongresa, kao i da se priključi aktivnostima i događajima Ambasade Srbije u SAD u čast obeležavanja 140. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR