Glas Javnosti

ZAVRŠENA OBDUKCIJA PUTNIKA NAJVEĆE NESREĆE NA EVROPSKIM PUTEVIMA: Uzrok smrti isti kod svih (VIDEO)

Evropa
Autor: Glas javnosti

Rezultati obdukcije pokazuju da su svi poginuli umrli od gušenja, a ne od udarca.

To znači da su bili živi za vreme požara. Konačnu procenu uzroka nesreće moraće da da konačna analiza, ali vodeća verzija u ovom trenutku je ljudska greška – kao uzrok nesreće, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare zamenik bugarskog glavnog tužioca i direktor Nacionalne istražne službe Borislav Sarafov povodom tragedije koja se dogodila na auto-putu Struma u Bugarskoj.

Sarafov je istakao da se nastavljaju pregledi i analize autobusa koje treba da daju odgovor za razloge i način požara, kao i za analizu saobraćaja zbog kojih je autobus napustio putanju kretanja.

- Najpre su saslušana dva putnika iz autobusa, koji su bili budni u trenutku udesa. I jedni i drugi daju objektivne informacije, pojedinačno se ispituju i njihovi iskazi se poklapaju, zbog čega ih smatramo izuzetno tačnim. Još dvoje koji su u bolnici danas se pregledaju, rekao je Sarafov, prenosi Telma.mk.

Verzije o terorističkom aktu i naftovodima, kao mogućim uzrocima nesreće, razmotrene su, ali su kategorički odbačene, rekao je Sarafov.

- Pronađene su tri cevi. Tri trube nisu bile pune i nisu bile upaljene. Vatra nije izbila iz njih. Verzija terorističkog akta je stručno analizirana i iz autobusa su uzete analize o postojanju terorističkog akta. Te verzije kategorički odbacujemo. Ovo nije bio teroristički akt, rekao je Sarafov.

Tim iz tužilašva sutra kreće u Skoplje kako bi od rođaka nastradalih prikupio izrađene DNK profile, koji će potom biti korišćeni za identifikaciju preminulih.

Zatim, naglasio je Sarafov, tela žrtava mogu biti predata njihovim porodicama.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP