Glas Javnosti

PREPORUKA ZA ČITANJE: Ako volite popularnu psihologiju, ovo su knjige za vas

Život
Autor: Glas javnosti

Ko ne želi da bude srećan? Ko ne želi da ljudi koje voli budu srećni? Ko bar jednom u životu nije doživeo trenutak sreće, te proveo godine negujući nostalgično sećanje na taj momenat?

Ako vam to zvuči kao izazov koji vredi prihvatiti, uronite u stranice knjige "Sreća na noćnom stočiću" autora bestselera, višestruko nagrađivanog filmskog reditelja, scenariste, psihologa, terapeuta i govornika Alberta Simonea i otkrijete kako se dolazi do trajne sreće, veće slobode i emocionalne stabilnosti i unutrašnjeg mira.
Kako piše sajt Vulkan izdavaštva, ako želimo da govorimo o sreći, ostavljajući po strani naša stvarna uverenja, naravno da moramo da razmislimo o resursima za koje i ne znamo da ih posedujemo, i da shvatimo da imamo u sebi neopipljive, transcendentne i duhovne dimenzije.

Autor poziva čitaoce da zajedno istraže suptilne i često nevidljive mehanizme koje mi sami, i niko drugi, otežavamo, zaboravljajući da uživamo i da se radujemo svemu onome što ispunjava naš život i što ga čini jedinstvenim. A ta radost se možda nalazi tik do nas - na našem noćnom stočiću.
Bernardo Stamateas je nakon enormnog uspeha "Toksičnih ljudi" nastavio da otkriva ključeve za lečenje emocionalnih ožiljaka, predočavajući istovremeno načine za uživanje u unutrašnjem miru u knjizi "Toksične emocije".
U svojoj nameri da višestruko ispita prirodu emocija, Stamateas polazi od pretpostavke da je za identifikovanje toksičnih emocija najvažnije prvenstveno upoznati sebe, budući da će nam ta spoznaja omogućiti da se na bolji način povežemo kako sa drugima, tako i sa samima sobom.
Ova knjiga veoma dobro objašnjava razliku između onoga što je zdravo i što je štetno na emocionalnom nivou. Podeljena je na 15 poglavlja, a svako govori o određenoj emociji i objašnjava kakav je ciklus svake od njih, kao i kada i zašto može postati toksična za nas i našu okolinu. Na kraju, autor nudi niz jednostavnih strategija za izlazak iz ovog negativnog kruga.


Glas javnosti/ B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR