Glas Javnosti

ISPOVEST SRPKINJE IZ AUSTRALIJE RAZBESNELA SVE: Neću da ćutim, dosta je!

Svet
Autor: Glas javnosti

Tenzija oko Novaka Đokovića se ne stišava, a Srbi koji žive u Australiji se očito sreću sa brojnim neprijatnostima koje im pakuje lokalno stanovništvo.

Jedan od dokaza je i Jelena Todorović, košakraški trener u Adelejdu, koja je objasnila kolika mržnja se ovih dana prenosi na naš narod u Australiji.  - Nikada, ali baš nikada u Australiji nije bilo ovoliko teško biti Srbin. Tolika količina mržnje nije zabeležena godinama. Čim neko čuje da sam Srpkinja, odmah me vređa! I nije to slučaj samo sa mnom, nego sa celom srpskom zajednicom. Ponašaju se prema nama kao da smo niža vrsta. Vređaju nas, govore da samo hoćemo da ratujemo, da se naš narod na ulicama ponaša kao bagra i da smo hteli da izazovemo Treći svetski rat - priča Jelena, a prenosi "Kurir".

Ona je, takođe, objasnila da ne želi da ćuti, da hoće da brani najboljeg svetskog tenisera, ali da je i na poslu imala neprijatnih situacija. - Ne mogu da ćutim. Jasno i glasno branim Novaka. Na poslu su mi odmah sugerisali da pazim šta pričam, da ne napadam Australiju i da biram reči. Upozoravaju me da ovde živim i da ovde gradim karijeru. Oni apsolutno mogu sva vrata da mi zatvore i da mi daju otkaz, ali ako to urade, reći ću da su rasisti. To je za mene čist rasizam! Pre neki dan su me deca na treningu pitala: Jeste li vi iz Srbije? Znači li to da ćete sada u zatvor? Ili, na primer: Da li je istina da vi iz Srbije namerno dolazite u Australiju zaraženi da biste nama preneli koronu?" Suludo je šta govore svojoj deci.

Šokirana čitavom situacijom, ova Srpkinja koja živi daleko od svoje domovine je podelila još jednu u najmanju ruku neprijatnu situaciju.  - Vozač me je pitao odakle sam, a ja sam mu rekla sam da sam iz Australije, da bih izbegla raspravu. Međutim, insistirao je da mu kažem. Rekao je da imam čudan akcenat i pitao me da nisam slučajno iz Srbije. Kada sam mu rekla da jesam, on je izneo svoj stav: "Vas Srbe treba proterati. Ničemu ovde ne služite, samo donosite nevolje. Želite da ratujete i širite zarazu!

BONUS VIDEO Neverovatna životna ispovest čuvenog astrologa

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR