Nil Jang zbog izgubljene ljubavi krio album od publike 45 godina

nil jang youtube

Foto: Youtube/Printscreen

Nil Jang, čuveni kanadski kantautor i jedan od jedan od najuticajnijih rok muzičara, napokon je nakon 45 godina objavo “izgubljeni album”, nazvan “Homegrown”.

Jang pre samog objavljivanja albuma podelio dirljivo obrazloženje zašto ove pesme nisu ranije ugledale svetlost dana.

- Izvinjavam se. Album ‘Homegrown’ je trebao da izađe nekoliko godina nakon izdanja ’Harvest’. To je tužna strana jedne ljubavne veze. Napravljena je šteta. Slomljeno je srce. Jednostavno nisam mogao da ga slušam. Hteo sam da nastavim dalje. Tako da sam ga čuvao za sebe, skrivenog u sefu, na polici, u udaljenom delu svog uma, ali trebao sam ga podeliti s vama. Zapravo je prelep. Ponekad život ume da zaboli. Znate na šta mislim, poručio je između ostalog Nil Jang. Ovaj album je snimljen krajem 1974. i početkom 1975. godine u vreme bolnog perioda nakon raskida sa glumicom Keri Snodgres, sa kojom ima sina Zika.

Ovo izdanje ima 12 pesama, od kojih sedam nikad ranije nije objavljeno: “Separate Ways”, “Try”, “Mexico”, “Kansas”, “We Don’t Smoke It No More”, “Vacancy” i “Florida”, a na albumu su mesto našli i prvi originalni zapisi pesama “Homegrown”, “White Line”, “Little Wing”, “Love Is A Rose” i “Star Of Bethlehem”, čiji su različiti miksevi objavljeni na prethodnim izdanjima Jangove bogate diskografije.

- Ovaj album je karika koja nedostaje između izdanja “Harvest” i “Comes a Time” pojašnjava Nil Jang kontekst ovog izdanja.

(Izvor: Blic)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Da li ćeš znao moje ime ako te sretnem u raju? Da li bi bilo isto, ako bih te sreo u raju…? Reči su jedne najpoznatijih balada na svetu iza koje stoji najtužnija životna priča i događaj od koga se srce ledi i puca po šavovima.

Tatjana Bašević koja živi u Švajcarskoj i na tamošnjem takmičenju lepote pokušava da postane misica, pokazala je da nije sve u lepoti.

Glumica Anica Dobra uključila se u emisiju "Beogradska hronika" iz svog doma u Beogradu, gde je objasnila kako provodi dane u izolaciji.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone