NEPREŽALJENA LJUBAV MERIL STRIP: Bio je filmski mafijaš i kockar a PREMINUO NA VRHUNCU SLAVE!

meril-strip-flickr

Legendarna holivudska glumica Meril Strip (71) sa osvojena tri oskara i čak 18 nominacija za istu nagradu, najuspešnija je umetnica u Holivudu, a malo je poznato da je u svojoj ranoj karijeri ludo volela Džona Kazala, fantastičnog glumca najpoznatijeg po ulozi Freda Korleona iz filma Kum.

Novo doba Holivuda početkom sedamdesetih donelo je neka nova imena u svetu režije i glume, a jedno od takvih imena je i glumac Džon Kazal, inače najveća mladalačka ljubav glumice Meril Strip.

Kazal je u svojoj kratkoj ali izuzetno snažnoj karijeri glumio u samo pet filmova i svih pet je dobilo nominaciju Oskar za najbolji film.

Meril i on zaljubili su se na setu filma "Mera za meru" 1976. gofine, a njemu je godinu dana kasnije dijagnostikovan rak od kojeg je 1978. 

Izvor: Youtube/Printscreen/Day Dog Afternoon/

"Bio je kao deo mog tela. Bilo mi je jako teško. Istovremeno mi je sve to pomoglo da složim neke stvari u glavi i shvatim šta je važno, a što potpuno nebitno.", rekla je Meril o njemu.

NJih dvoje su naime, bili zajedno u ordinaciji kad im je lekar saopštio da Džon boluje od raka pluća u završnoj fazi i da više ništa ne mogu da učine za njega.

"Moj voljeni je teško bolestan i s vremena na vreme je u bolnici, kao sad. Divno se brinu o njemu i ja dajem sve od sebe da ne smetam okolo kršeći ruke, ali konstantno brinem i konstantno se pretvaram da sam vedra, što me mentalno, fizički i emotivno iscrpljuje više nego bilo šta u mom životu", poverila se Strip u pismu koje je poslala svom profesoru drame sa Jejla. 

Početkom marta je Džon Kazale primljen u bolnicu, a u noći 12. marta doktor je rekao Meril da je umro.

Kako pišu strani mediji, Meril se tada bacila na njegovo telo i svom snagom pesnicama udarala njegove grudi jecajući. A onda je u sekundi Džon poslednji put otvorio oči i slabim glasom rekao: "U redu je, Meril, u redu je". Potom je sklopio oči i umro.

Kazal je inače ostvario i značajne uloge u filmovima "Lovac na Jelene" Majkla Ćimina i "Pasje popodne" Sidnija Lameta u kojem je ponovo glumio sa svojim filmskim bratom iz Kuma, Al Paćinom.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kako se navodilo, Ana Nikolić trebala je da glumi ljubavnicu Miloša Bikovića u nastavku filma "Južni vetar", koji tumači lik Maraša. Međutim, reditelj, Miloš Avramović demantovao je ova saznanja medija i rekao da su u pitanju dezinformacije.

U predhrišćanskom periodu postojalo je takozvano kumstvo na sreću ili slučajno kumstvo. U nemoći zbog umiranja dece, pribegavalo se ostavljanju tek rođene bebe na raskrsnici. Slučajni prolaznik koji bi pronašao bebu, morao je da joj bude kum.

Manekenka Sofija Milošević koja trenutno čeka dete sa fudbalerom Lukom Jovićem, nedavno se provokativno slikala za magazin "Hello", a sada pokazala i kako je fotosešn izgledao "iza kulisa".

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone