Jedan od naših najvoljenijih glumaca ostavio je replike koje nas i danas nasmeju do suza (VIDEO)

Zoran Radmilovic Yt Psc yugosound

Foto: Youtube/Printscreen/yugosound

Velikan eksjugoslovenskog i srpskog glumišta Zoran Radmilović rođen je na današnji dan pre 87 godina  u Zaječaru, a preminuo je u ljeto 1985. godine u Beogradu. 

Kažu da je bio težak čovek, mrgud, namćor 

Zoranov otac Momčilo je bio sudija, majka Ljubica domaćica, deda Rihard Lang je bio Nemac koji je u Srbiju došao da gradi železnicu. Tada se zaljubio u Stevku, prešao u pravoslavlje i uzeo ime Radmilo. Od dedinog imena izvedeno je prezime Radmilović. Kada je Zoran krenuo u osnovnu školu, počeo je Drugi svetski rat i njegov otac je odveden u zarobljeništvo. Zato je ojećao veliku odgovornost prema majci i sestri. Kada se otac vratio, Zoran se malo opustio. Počeo je da svirati gitaru, bavio se sportom i više je izlazio sa društvom.

Završio je gimnaziju i bio je član dramske sekcije koju je vodio Milan Srdoč. Kad se preselio u Beograd, nastavio je da se baviti glumom. Igrao je kod prve srpske pozorišne i filmske režiserke Soje Jovanović u KUD-u „Ivo Lola Ribar“.  Želeo je da  udovoljiti ocu, pa je upisao  Prava. Posle dve godine prešao je na Arhitektonski fakultet koji takođe nije završio pa prešao na  engleski na Filološkom fakultetu, ali je opet odustao i upisao je glumu. 

Ostalo je istorija.

Bio je jedan od najboljih i najvoljenijih jugoslavenskih glumaca, kao i jedan od najvećih komičara sa ovih prostora., "kralj improvizacije", kako su ga zvale kolege iz pozorišta, ostao je upamćen po mnogim sjajnim ulogama, ali najviše po kultnoj predstavi "Radovan Treći", čiji je snimak na jutjubu i dalje jedan od najgledanijih.

Razlog zbog koje je ova predstava dobila epitet kultne je taj što su Zoran i ostali glumci, u svakom izvođenju, izmišljali replike, koje i dan danas svi mi ponavljamo.

Setite se samo:

 

Ali i: "Ja bih te molio, Rumenka, da obratiš pažnju na ponašanje, Rumenka. Fundamentalno obrati pažnju na ponašanje…"

Pa tek ovo:

 

Kao i: "U današnje vreme, čim ti slika izađe u novinama, ti si automatski popularan... Osim u čituljama"

Mnogi vole i ovo:

"Od svih serija, najbolje obožavam seriju o Džordžu, on je fenomenalan, ja se njemu divim do imbecilnosti!"

Sigrno pamtite i ovo:

Tu su i legendarni "Maratonci"


Umeo je i da peva i naparavi atmosveru u društvu:

Besprekorno je recitovao.

Ono što je izgovara u "Kralju Ibiju" kao da je pisano danas.

 Za sebe nikad nije govorio da je glumac, čuvena fraza "izvođač glumačkih radova" pripisuje se baš njemu.

Vi nam javite šta je vaš omiljena izvedaba velikog Radmilovića

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Masimo predstavlja novu hit pesmu kojom najavljuje rad na novom albumu 

Амерички тужиоци отворили су истрагу како би утврдили да ли глумац акционих филмова, чувени Силверстер Сталоне треба да буде кривично гоњен због сексуалног злостављања пријављеног прошле године.

Легенда српског рокенрола Милић Вукашиновић, сумнја да је преживео Корона вирус, а како због година спада у најризичнију групу становништва, позива људе да се придржавају свих мера и не буду саможиви.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone