Da li će film Kristofera Nolana otvoriti bioskope posle pandemije?

bioskop-pixa

Foto: Pixabay

Projekcija filma najavljena za 17. jul, mogla bi da bude prva premijera posle pandemije

Da li će novi film Kristofera Nolana "Tenet" biti prvi koji će 17. jula otvoriti svetske bioskope posle pandemije i onaj koji će "spasiti Holivud od propasti", pitanje je kojim se ovih dana bave svi filmski znalci. Ovaj SF triler o špijunaži i putovanju kroz vreme sa Robertom Patinsonom i Džonom Dejvidom Vošingtonom jedan je od retkih filmova čiji datum nije pomeran već je originalno bio predviđen za sredinu letnje sezone.

''Krisova najveća želja je da njegov "Tenet" otvori svetske bioskope. Ne znam nikog ko je posvećeniji i ko više radi na tome da se bioskopi otvore od Krisa Nolana'' kazao je predsednik kompanije IMAX Ričard Gelfond.

Ali, želja reditelja i scenariste kultnih filmova poput "Memento", "Međuzvezdani", Inception, producentima, verovatno, ne znači mnogo. Budžet ovog blokbastera koštao je "Vorner bros" oko 200 miliona dolara, bez reklamne kampanje, pa je glavno pitanje da li će producenti izabrati da "stvaraju istoriju" ili da "stvaraju novac".

Mada se pandemija širom sveta smiruje, bioskopi su otvoreni tek u nekoliko zemalja i to sa značajno smanjenim kapacitetom i uz zaštitnu opremu. Ni najveći optimisti u svetu filma ne veruju da će situacija u julu biti normalna i da će dvorane raditi kao i pre virusa.

''Svi filmski studiji su se do sada, verovatno, pomirili sa velikim gubicima, ali da bi se publika vratila u sale neophodni su blokbasteri i autori poput Kristofera Nolana'' ocenjuju filmski znalci.

Konačna odluka "Vorner brosa" o sudbini "Teneta" znaće se najkasnije za desetak dana, kada bi, ako sve ostane po planu, trebalo da otpočne marketinška i filmska kampanja za povratak u bioskope.

Okasnelu letnju sezonu otvoriće "Tenet", a nakon toga sledi "Diznijev" hit "Mulan" (24. jul), nastavak "Sunđer Boba" (7. avgust) i Wonder Woman 1984 (12. avgust).

(Izvor: B92)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Američka pevačica Britni Spirs (38) pre tačno 20 godina postala je "Američki san" i jedan od najvećih tamošnjih, muzičkih brendova.

Rukom pisane beleške Pola Mekartnija za pesmu Bitlsa "Hey Jude" prodate su na aukciji za 910.000 dolara, devet puta više od prvobitne procene, objavila je aukcijska kuća "Julien's Auction".

Velikan eksjugoslovenskog i srpskog glumišta Zoran Radmilović rođen je na današnji dan pre 87 godina  u Zaječaru, a preminuo je u ljeto 1985. godine u Beogradu. 

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone