Glas Javnosti

VUK JEREMIĆ UBUDUĆE NASTUPA SAMOSTALNO: Napustio Savez za Srbiju!

Politika
Autor: Glas Javnosti

Kako se navodi, Narodna stranka Vuka Jeremića izglasala izlazak iz zajedničke odborničke grupe Saveza za Srbiju i ubuduće će nastupati samostalno u prestoničkoj Skupštini. A ovakvoj odluci se usprotivio deo članstva, među kojima je i prvi čovek SzS u Skupštini Beograda Nikola Jovanović.

Naime, glavni odbor Narodne stranke, koji je planiran za danas, pomeren je do daljeg.

-Prema informacijama koje sam dobio, razlog tome su podeljena mišljenja između predsednika stranke Vuka Jeremića i potpredsednika i šefa odobrničke grupe SzS u Beogradu Nikole Jovanovića. Oni se nisu saglasili o tome kako treba da izgleda nastup naše odborničke grupe u Skupštini Beograda. Vuk smatra da Narodna stranka mora da ide sa samostalnom odborničkom grupom, dok Nikola isključivo zagovara jedinstvo opozicije- navodi se iz Glavnog odbora Narodne stranke.

Na pitanje da li je tačno da je tokom održavanja sednice beogradskog Odbora Narodne stranke organizovano objedinjeno glasanje za izlazak iz odborničke grupe SzS sa glasanjem o poverenju Vuka Jeremića dobijen je potvrdan odgovor.

Navodi se i da se glasalo za izlazak iz odbornicke grupe SZS u Beogradu i za poverenje predsedniku stranke. I to objedinjeno. Kao i da je većina bila za, niko nije bio protiv, a nekoliko članova stranke je bilo uzdržano. Zbog takvog načina glasanja mnogi su se pobunili i podelili.

Pre sednice beogradskog Odbora Narodne stranke, 23. juna je održana sednica Pedsedništva ove partije na kojoj je donet zaključak o samostalnom delovanju u budućnosti, te da je misija Saveza za Srbiju okončana nakon izbora.

A kako se navodi, Narodna stranka nije jedina nezadovoljna politička grupacija unutar SzS.

(Izvor: Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR