Glas Javnosti

Vučić se sastao sa Putinom: Razgovarali su o onome što se ne iznosi u javnost

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Vladimirom Putinom nakon čega je preneo utiske sa tog sastanka.

On je najavio dolazak Putina u Srbiju, usput dodavši da je ruski predsednik previše mudar da bi ga direktno upozoravao u vezi sa predstojećim sastancima koji očekuju predsednika Srbije.

-Putin je suviše mudar i veliki da bi to radio tako direktno, ali da li na pametan može da uputi na neke stavri? U to nema sumnje. Potvrdio je da u oktobru dolazi u Srbiju. To će biti veičasnstveni događaj kada će biti otvoren Hram svetog Save-, rekao je Vučić.

On se zahvalio ruskom predsedniku na toplom dočeku.

-Zaista smo imali dobar razgovor i neke stvari o kojima ne možete javno da govorite. Zahvalan sam predsedniku Putinu na toplom prijemu, on je pred ruskim medijima čestitao na ubedljivoj pobedi na izborima-, izjavio je i najavio "dobre vesti za Srbiju".

Govorio je i o predstojećim sastancima pred odlazak u Vašington.

-U četvrtak uveče ću biti sa Ursolom fon der Lajen i Varhejem. U petak sa Šarlo Mišelom i nadam se sa Tuskom. Naravno, i Lajčak. Potom, pravac aerodrom i u Vašington-, naglasio je Vučić.

-Srbija je ponosita uspravna, ali mala zemlja. Mora da vodi računa kome se zamera, to je moje mišljenje-, poručio je Vučić.

Negirao je da će sastanku prisustvovati predsednik SAD.

-Ne verujem da će se to dogoditi. Tramp bi se pojavio kada bi se došlo do ne znam kakvog rešenja-, poručio je on.

-Ako se ne pojavimo, mi smo izolovali i uništili svoju zemlju. Kada se pojavimo moramo da čuvamo nacionalni interes-, rekao je Vučić i osvrnuo se još jednom na navode o priznavanju nezavisnosti Kosova uoči Vidovdana koje su prema njigovom mišljenu utihnule.

Odgovorio je na pitanja u vezi sa nedavnim izborima i izlaznošću na istim.

-Mislim da je to loša poruka. Prema narodu morae da pokažete poštovanje. Ako kažete da je 50 odsto mala izlaznost u vreme koronavirusa. Oni koji uvek traže grešku u narodu, a ne u sebi užasno greše-, zaključio je on.

Negirao je navode da će novi saziv Narodne skupštine bez opozicije.

-Čitam te naslove "srpski parlament bez opozicije" koji su glupi. Kako vi to znate, kako to iko može da zna-, upitao se Vučić.

Govorio je i o srpskoj dijaspori u Rusiji.

-Ja se najviše radujem kad su Srbi u Srbiji. Gledaćemo da se vrate. U Rusiji, najviše šanse za naše građane vidim u Sočiju. Imamo prostora u budućnosti, ali moramo da ojačamo. Rusko tržište je najteže tržište-, zaklučio je Vučić.

 

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR