Glas Javnosti

Vojislava Šešelja napuštaju najbliži saradnici? Pale prozivke za BAHATOST i POHLEPU

Politika
Autor: Glas javnosti

Nakon izbornog kraha, Šešeljev "brod", izgleda, polako ali sigurno, tone. Lidera Srpske radikalne stranke (SRS) napuštaju dugododišnji stranački funkcioneri i najbliži saradnici, optužujući ga za bahatost, pohlepu, izborni neuspeh, pretvaranje stranke u porodičnu firmu, ali i za obračun sa svakim ko u radikalskim redovima nije pristao da mu se povinuje.

Na prošlonedeljnoj sednici Centralne otadžbinske uprave, najvišeg organa SRS-a, na kojoj je trebalo da bude analiziran debakl ove stranke na nedavno završenim parlamentarnim izborima, došlo je do žestokog sukoba između Vojislava Šešelja i njegovog dugogodišnjeg zamenika, sada potpredsednika ove stranke, Nemanje Šarovića.

- Šarović je Šešelja optužio da je dva meseca pred izbore kupio džip od 150.000 evra, a da za kampanju nije hteo da da ni jedan jedini dinar. Rekao mu je da je nemoralno iz takvog džipa glumiti da brani sirotinju - kaže izvor iz vrha SRS-a.

Lidera radikala ove primedbe nisu pogodile, odgovorio je Šaroviću da je ljubomoran što on nema takav džip, te da mu ga je kupio čovek koji je pročitao njegovu knjigu.

- Šešelj je rekao da mu je džip kupio čovek koji je pročitao njegovu knjigu od 3.000 strana i da je, oduševljen njome, odlučio da mu pokloni automobil. Rekao je da je fan, da je hteo da kupi i skuplji džip, ali je je on skroman pa su tako našli kompromis za ovaj koji mu je kupljen - kaže naš izvor. Na kraju, on je poručio Šaroviću da "za njih dvojicu nema mesta u istoj stranci".

Sukob između Šešelja i njegovog nekada najbližeg saradnika tinja već dugo, navodi izvor. 

Čovek za koga Šešelj više puta isticao da je jedan od najzaslužnijih što je SRS "ostala na nogama" dok je on bio u Hagu "skrajnut" je odavno, a svi stranački funkcioneri koji su označeni kao "Šarovićevi ljudi" izbačeni su iz stranke.

Na taj način je Šešelj svome sinu Aleksandru, koji se sada nalazi na funkciji zamenika predsednika ove strane, "krčio put" za napredovanje.

Šarović međutim nije jedini koji je iskazao nezadovoljstvo postupcima lidera radikala, već je to učinio veliki broj članova navišeg organa SRS-a, a nekima, za koje je Šešelj procenio da predstavljaju opasnost, nije dozvoljen ulazak na sednicu uprave.

Nakon sednice centralnog organa i kritika koje su mu upućene, lider radikala naredio je stranačkom obezbeđenju da Šarovića ne sme pustiti u stranačke prostorije "po cenu smrti". Tako je SRS postala prva stranka koja ulazak u prostorije zabranjuje sopstvenom potpredsedniku.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR