Glas Javnosti

Tom Gaši: Kad su digli optužnice, imaju i dokaze protiv Tačija

Politika
Autor: Glas javnosti

Advokat iz Prištine Tom Gaši izjavio je za Kosovo Onlajn da mu je čudna odluka Specijalnog tužilaštva da objavi imena optuženih u slučaju protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, i da to znači da imaju dokaze protiv njih.

- Hašim Tači je bio jedan od sponzora formiranja Specijalnog suda 2005. godine, ali je nakon dve godine promenio mišljenje. Bilo je pokušaja da se zaustavi rad suda 22. decembra 2017. godine, a potom su usledile i izjave Tačija protiv suda. Smatram da je Tužilaštvo svojom odlukom o objavljivanju imena Hašima Tačija i Kadrija Veseljija - pokazalo da je sakupilo dovoljno dokaza za podizanje optužunice da su oni pokušali da zaustave rad Specijalnog suda u Hagu”, rekao je Gaši.

Gaši objašnjava da nakon što tužilaštvo Specijalnog suda za ratne zločine objavi konkretne dokaze i sudija za pripremni postupak donese odluku o potvrđivanju optužnice, onda će Hašim Tači i ostali osumnjičeni zvanično biti optuženi, u suprotnom se prekida postupak.

Gaši je mišljenja da su optužnice objavljene u politički veoma teškom trenutku za Kosovo zbog nastavka dijaloga Beograda i Prištine, ali i da Tači treba da podnese ostavku.

(Izvor: Kosovo online)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR