Tači: Sanjam da Preševo, Bujanovac i Medveđa budu pripojeni Kosovu

Hašim Tači Yt Psc

Foto: printscreen/youtube

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da ne postoji nikakav sporazum s Beogradom i istakao da je njegov "san" da se opštine na jugu centralne Srbije Preševo, Medveđa i Bujanovac pripoje Kosovu.

“Sanjam da Preševo, Medveđa i Bujanovac budu pripojeni bez ugrožavanja teritorijalnog integriteta Republike Kosovo”, rekao je Tači sinoć na TV Kljan Kosova.

On je rekao da ne postoji nacrt sporazuma između Srbije i Kosova, da veruje u američko posredovanje i istakao da svako ko govori o razmeni, to čini za unutrašnju političku upotrebu, jer se o tome nikada nije govorilo, pogotovo ne u Vašingtonu, prenosi Kosovo onlajn.

Optužbe odlazećeg premijera Aljbina Kurtija o tajnom sporazumu sa Srbijom nazvao je “čaršijskim pričama”, jer nikakav sporazum ne postoji.

“Kurtijeve tvrdnje o sporazumu između Kosova i Srbije su čaršijske priče. Nema tajnog sastanka ili dogovora. Sve što se dogodilo u Vašingtonu jeste pokazatelj spremnosti za nastavak dijaloga”, rekao je Tači.

On je istovremeno optužio Kurtija da je Srbiji predao sever Kosova.

Takođe je istakao da će poštovati ustav i da će svaki sporazum proći kroz kosovsku skupštinu.

Tači je rekao i da ni u jednoj svojoj izjavi nije aludirao, prejudicirao ili tvrdio nešto što bi moglo da se shvati kao pritisak na odluku Ustavnog suda o izboru budućeg premijera i vlade, što tvrdi Kurti.

"S obzirom da je moju uredbu Ustavni sud suspendovao, niko ne bi trebao misliti da mi se ta odluka dopala, ali dužan sam da je poštujem i ne komentarišem", zaključio je Tači.

(Izvor Tanjug)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predstavnici opozicije koji su najavili učešće na predstojećim izborima izjavili su posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je razgovor bio očekivan, bez iznenađenja u vezi sa datumom izbora, a Miloš Jovanović, iz koalicije Metla, dodaje da je bio formalan i da su praktično legalizovane odluke koje su već donesene.

Doktorku i medicinsku sestru ambulante u Goraždevcu danas je u Peći privela kosovska policija i oslobodila ih posle zadržavnja od oko pola sata, izjavio je večeras oficir Vlade Srbije za vezu sa Prištinom Dejan Pavićević, navodeći da za sada nije poznat tačan razlog njihovog privođenja.

Predsednik Aleksandar Vučić održao je u utorak konsultacije sa najbližim saradnicima povodom najnovijih poruka crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića vezanih za status SPC i srpskog naroda u toj zemlji, a danas će, kako saznaje Tanjug, odgovoriti Ðukanoviću i izneti stav Srbije po tim pitanjima.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone