Tači: Napušta politiku kada završi mandat

Hašim Tači Yt Psc

Foto: Yt Psc

Kosovski predsednik Hašim Tači najavio je da će, kada mu u februaru iduće godine istekne mandat, napustiti političku scenu na KiM i rekao da se raduje tome.

"Znam ulogu i izvršne vlasti i predsedništva i vrlo jasnu razliku u nadležnostima", rekao je Tači.

Tači rekao da je sa puno kompetencija bio na vlasti tokom poslednjih 20 godina i da mu to daje snagu.

"Pokušao sam da budem iskren, korektan i neposredan prema građanima. Već šest godina nisam premijer. Svako ima svoja dostignuća i cenim ih. Kosovo ima demokratsku tradiciju funkcionisanja institucija. Želim svima uspeh u njihovim prioritetima", rekao je Tači.

(Izvor: Tanjug)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Trejsi Njuel izjavila je da trenutno ne postoji konsenzus u tom vojnom savezu o pristupanju Kosova jer je to, kako je navela, osetljivo pitanje za neke od saveznika.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac tvrdi, povodom pokušaja grupe ljudi iz DS da sazovu Glavni odbor u nedelju, 17. maja, da je reč o tome da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uz pomoć tih ljudi, pokušava da preuzme njegovu stranku.

Skupštinska sednica na kojoj poslanici razmatraju predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja, prekinuta je nakon što je lider Dveri Boško Obradović ušao u salu, stao ispred predsednice parlamenta Maje Gojković i zazviždao pištaljkom.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone