Скупштине Србије и Јерменије јачају сарадњу

skupstina

Председници скупштина Јерменије и Србије, Арарат Мирзојан и Маја Гојковић, потписали су данас у Београду Меморандум два парламента о разумевању

Мирзојан истакао значај скупштинске сарадње у укупним билатералним односима и навео да посланичке групе пријатељства и одбори могу да унапреде досадашњу билатералну и сарадњу у међународним организацијама.

Гојковић је рекла да данас потписани меморандум омогућава унапређење сарадње радних тела двеју скупштина у области спољних послова, економије, образовања и културе, а и у мултилатералним телима као што су Интерпарламентарна унија, ПС СЕ, ПС, ОЕБС.

Гојковић је захвалила Јерменији што није признала независност Косова и што у међународним телима не гласа противно интересима Србије.

Мирзојан је рекао да је мирно решавање сукоба један од приоритета спољне политике Јерменије и да је за његову земљу значајно да међународни партнери имају уравнотежени став и подрже дијалог.

Двоје званичника је новинарима рекло да Србија и Јерменија имају „традиционално добре односе“ и оценило да се може унапредити привредна сарадња, чему би могла допринети ратификација споразума о слободној трговини Србије и Евроазијске економске уније, чија је Јерменија чланица.

Истакли су и недавно узајамно укидање виза за држављане Јерменије и Србије, и поздравили отварање амбасада у Јеревану и Београду.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači danas je dao funkcioneru DSK Avdulahu Hotiju mandat za formiranje nove vlade.

Stručnjaci ukazuju da se o virusu ne zna mnogo, ali da je izvesno da sada odlazi na južnu hemisferu i da će se vratiti na jesen.

Crnogorski mediji preneli su večeras da je premijer Duško Marković najavom otvaranja granica sa nizom zemalja, iz čega je izuzeta Srbija, izazvao oštre reakcije zvaničnog Beograda, dok pojedini, uključujući javni servis Crne Gore, pišu da je zbog toga "usledila hajka medija iz Srbije".

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone