Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je da je međudržavna saradnja od presudnog značaja u ovom trenutku, kada se čitav svet nalazi pred velikim izazovima u borbi sa pandemijom virusa Covid – 19. Premijerka se zahvalila ambasadoru Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom na donacijama i podršci Rusije Srbiji.

Premijerka je zahvalila na pomoći u najtežim trenucima epidemije u našoj zemlji, a pre svega na požrtvovanosti ruskih lekara koji su se zajedno sa srpskim timovima borili protiv korona virusa.

Govoreći o trenutnoj situaciji, ambasador Bocan-Harčenko ocenio je da epidemiološke mere u Srbiji, kao i primena iskustva drugih država daju rezultate i izrazio očekivanje da ćemo svi zajedno uspeti da pobedimo u borbi sa virusom.

On je istakao da je Srbija posebno posvećena saradnji u oblasti zajedničkih infrastrukturnih projekata, navodeći da je, bez obzira na situaciju, postignut veliki napredak u ovoj oblasti.

Predsednica vlade i ambasador Rusije razgovarali su i o inteziviranju saradnje u oblasti nauke i inovacija između dve zemlje.

 

 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета