Različite politike SAD i EU dovele do PADA VLADE KOSOVA

New Project (79)

Izvor: Youtube, print screen

Spoljnopolitička borba SAD i EU, dve različite politike i dva različita shvatanja sitaucije na KiM, rezultirala je padom vlade Aljbina Kurtija, kaže savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević.

Upitana o reakciji predsednika Aleksandar Vučića na sinoćno izglasavanje nepoveranja Kurtijevoj vladi u kosovskom parlamentu, Vasiljević je u ukljčenju za TV Prva rekla da je Vučić sinoć pomno pratio dešavanja na KIM, jer je imao sastanak sa delom svog tima, a da je sinoć takođe sve vreme bio je na vezi i sa ljudima iz Vlade Srbije koji su zaduženi za pitanje KiM.

 -Ono što se desilo to je da je očigledno u pitanju spoljnopolitička borba SAD i EU, da su u pitanju dve različite politike i dva različita shvatanja sitaucije na KiM i to je, videli ste i sami, rezultiralo padom vlade Aljbina Kurtija- kaže Vasiljević.

 Navodi da zaista ne zna šta će dalje biti i kako će se situacija dalje razvijati.

 -U ovoj situaciju mislim da je predsedniku trenutno najbitnije da Srbija iz ovoga (zaraze korona virusom) izađe zdrava i da izgubimo što manji broj stanovnika i da ćemo onda nastaviti da se bavimo svim ostalim problemima-kaže Vasiljević.

 Lekari u Srbiji su rekli da još ne treba zatvarati tri grada Beograd, Niš i Valjevo, koji su najveće žarište korona virusa, a da će ta mera biti sagledana u naredna 24 sata, kaže savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević.

 Smatra da će nove mere ako ne danas, biti saopštene sutra, ali da joj nisu poznati detalji.

 Ona je u uključenju za TV Prva rekla da je predsednik Aleksandar Vučić juče na sastanku oba krizna štaba kojem je prisustvovala i predsednica Vlade Ana Brnabić, pitao srpske lekare da li je potrebno da dođe do zatvaranja ova tri grada.

 -Rekli su ''još uvek ne, videćemo u sledeća 24 sata. Mislim da će, ako ne danas, onda u toku sutrašnjeg dana nove mere biti saopštene. Da li će one one podrazumevati potpuno zatvaranje ova tri grada ili delova grada, ne znam, jer se situacija menja bukvalno iz sata u sat- rekla je Vasiljević.

 Navela je da bi eventualno takve mere podrazumevale da ne postoji putni transport civila između tih gradova, da ne može da se izađe niti uđe u te gradove.

 To su, dodaje, mere koje su bile i u Kini.

 -To je nešto što je jedina sigurna varijanta da se zaraza neće širiti po celoj zemlji- kaže Vasiljević.

 Pretpostavlja da bi, dodaje, u slučaju takvih mera za tri grada bio omogućen normalan transport prehrambenih proizvoda i medicinske.

 Upitana šta bi bilo sa radnicima iz tih gradova koji rade u drugim mestima i da li bi oni imali neke posebne dozvole za kretanje, Vasiljević kaže da joj detalji nisu poznati.

 -Ne znam. Saznaćemo pravovremeno. Ne brinite se, neće biti proglašene nove mere pa uvedene za sat vremena. Ljudi će imati vremena da se organizuju- kaže Vasiljević.

Izvor: Novosti

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Председник Израела Рувен Ривлин захвалио се председнику Србије Александру Вучићу због намере да отвори дипломатску мисију у Јерусалиму и нагласио да је то још један важан знак дубоких однос између две земље, преноси данас лист „Тајмс оф Израел“.

Neosigurani Amerikanci moraju debelo da plate lečenje od korone

Toplički centar za demokratiju i ljudska prava podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, jer se nisu pridržavali samoizolacije po povratku iz posete Mađarskoj u vreme vanrednog stanja.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета