Glas Javnosti

Priština: Dijalog sa Beogradom srušio poslednje dve vlade

Politika
Autor: Глас јавности

Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti izjavio je danas da je dijalog pitanje koje je srušilo dve poslednje vlade u Prištini i dodao da bez zajedničkog stava političkih stranaka na Kosovu ne može biti sporazuma sa Beogradom ili njegove primene.

Kako je rekao, poslednja dva primera Ramuš Haradinaj i Aljbin Kurti nisu mislili da bi vlada mogla da padne zbog ovog pitanja, piše Kosovo online pozivajući se na prištinsku štampu.

"Dijalog je srušio poslednje dve vlade i tada sam im rekao da sam ja na čelu delegacije, ozbiljnost koju sam video u SAD i trka koju sam video između nekih zemalja, pokazuju da je bilo pritisaka. Prvo su rekli dijalog, rešiti problem sa Srbijom, a zatim se bavili drugim pitanjima. Ni Haradinaj, ni Kurti nisu ih shvatili ozbiljno, možda da, ali ne da bi vlada mogla da padne zbog toga", rekao je Ahmeti.

On je ocenio da bez svih strana koje sede za stolom, nema sporazuma ili primene sporazuma.

"Ako želimo trajne sporazume, moramo imati sve strane. Ali ovde imamo administraciju u SAD, čudne, brze, teške odluke, ali nemojmo zaboraviti da je Amerika, bez obzira ko je glavni, najmoćnija država i njihovi stavovi pobeđuju države mnogo jače od nas. Neophodno je ujediniti albanske snage ako želimo da osiguramo da se granice ne pomeraju i da ne postoji treći nivo vlasti", rekao je Špend Ahmeti.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR