Glas Javnosti

ПАТРИО-ЦИРКУС: Наташа Јовановић на скупштини НАТО претила чланицама алијансе и величала Путина и Русију

Politika
Autor: Глас јавности / Блиц / од 30.05.2018.

Информација да је српска посланица, радикалка Наташа Јовановић изазвала праву буру на заседању Парламентарне скупштине НАТО у Пољској када је практично рекла да "обожава (Владимира) Путина и његову политику", осим првобитног шока, отворила је и питање ко уопште предсатавља Србију у тој институцији и какве тамо ставове заступа.

И док посланик СНС Драган Шормаз, који је био присутан на истом догађају, тврди је она претила државама Алијансе, Јовановићева каже да је све истргнуто из контекста и да им је она само одговорила шта ће се догодити уколико НАТО трупе дођу на границу са Руском Федерацијом.

Шта се дешава заправо на седницама Парламентарне скупштине Алијансе, на које одлазе и чланови српске делегације, углавном остаје непознато српској јавности. Мало ко и зна да на њих одлазе и посланици Српске радикалне странке, за које је познато да су велики противници НАТО-а.
Ипак, члан српске делегације у Парламентарној скупштини је Наташа Јовановић, функционерка радикала, а њен заменик је Немања Шаровић.

Јовановићева је на прошлој седници први пут добила реч и сама изненађена, што су јој, како је рекла, дали прилику да говори.

А одговор на питање шта је тачно причала за говорницом разликује се ако питате њу или њеног колегу Драгана Шормаза. Он је у изјави за медије рекао да је посланица СРС говорила "невероватне ствари, понашала се скандалозно, као да је посланик Думе".

Она је такође прокоментарисала изјаву Шормаза да је претила НАТО-у.

- Рекла сам им да ако НАТО стави своје трупе на границу са Русијом, да ће они одговорити на такав потез и да на то имају легитимно право. Шормазу је криво што сам добила реч, јер је он русомрзац - рекла је посланица СРС и додала да је подршку добила и од посланице из Француске, која је чланица Макронове странке.

На наше питање зашто је уопште чланица делегације Парламентарне скупштине НАТО-а, с обзиром да су познати њихови ставови о Алијанси, Јовановићева је одговорила:

- Чланови моје странке одувек су били део те делегације. Корисно је да идем јер не би имао ко да им одговори.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR