Donacija 182- Pixabay

Фото: Pixabay

Pozvali Vladu Srbije da formira komisiju koja će nadgledati njen rad u vanrednom stanju

Nova stranka Zorana Živkovića zatražila je danas da se objave tačni i precizni podaci o svim donacijama velikih zemalja Srbiji u cilju suzbijanja epidemije korona virusa, kako"ne bi bili zloupotrebljeni za prikriveno prekrajanje spoljno-političkog kursa države".

Nova je u saopštenju ocenila da "mnogi iz aktuelne vlasti i prorežimskih medija koriste situaciju da dovedu u pitanje put Srbije ka EU" iako je kako se navodi, od početka pregovora o pristupanju 2014. godine, Unija donirala Srbiji "skoro dve milijarde evra bespovratnih sredstava za podršku modernizaciji".

"Samo za zdravstveni sektor, EU je u protekle dve decenije Srbiji odobrila kroz bespovratnu pomoć i kredite 450 miliona evra, što je svakako stabilan osnov za modernizaciju i borbu protiv svakog bezbednosno-zdravstvenog izazova, pa tako iove pošasti", naveli su iz Nove stranke.

Ponovo su pozvali Vladu Srbije da formira komisiju koja će nadgledati njen rad u vanrednom stanju, kako bi se "izmedju ostalog, izbegle i ovakve grube zloupotrebe situacije zarad jeftinih političkih trikova i sitnih predizbornih poena".

(Izvor: Beta)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Dvadesetpetogodišnji Milorad Debeljak, koji je iz Austrije krenuo u rodno Kraljevo, ostao je zatočen u pograničnom karantinu u Moroviću gde, kako kaže, nama struje, tople vode, ni osnovnih higijenskih uslova.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je da je Džaferović, još jednom, pokušao da zabije nož u leđa Vučiću, tako što je razgovarao sa takozvanim premijerom lažne države Kosovo i da se time najdirektnije umešao u unutrašnja pitanja Srbije.

Kristijan Vud, centar Detroita i NBA zvezda u usponu, potpuno se oporavio od koronavirusa, preneli su američki mediji.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone