Glas Javnosti

Nova stranka: Dajte podatke o donacijama

Politika
Autor: Глас јавности

Pozvali Vladu Srbije da formira komisiju koja će nadgledati njen rad u vanrednom stanju

Nova stranka Zorana Živkovića zatražila je danas da se objave tačni i precizni podaci o svim donacijama velikih zemalja Srbiji u cilju suzbijanja epidemije korona virusa, kako"ne bi bili zloupotrebljeni za prikriveno prekrajanje spoljno-političkog kursa države".

Nova je u saopštenju ocenila da "mnogi iz aktuelne vlasti i prorežimskih medija koriste situaciju da dovedu u pitanje put Srbije ka EU" iako je kako se navodi, od početka pregovora o pristupanju 2014. godine, Unija donirala Srbiji "skoro dve milijarde evra bespovratnih sredstava za podršku modernizaciji".

"Samo za zdravstveni sektor, EU je u protekle dve decenije Srbiji odobrila kroz bespovratnu pomoć i kredite 450 miliona evra, što je svakako stabilan osnov za modernizaciju i borbu protiv svakog bezbednosno-zdravstvenog izazova, pa tako iove pošasti", naveli su iz Nove stranke.

Ponovo su pozvali Vladu Srbije da formira komisiju koja će nadgledati njen rad u vanrednom stanju, kako bi se "izmedju ostalog, izbegle i ovakve grube zloupotrebe situacije zarad jeftinih političkih trikova i sitnih predizbornih poena".

(Izvor: Beta)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR